Maszyny budowlane Cz. 1. Podstawy mechanicznego urabiania minerałów

W podręczniku zaprezentowano aktualny stan wiedzy w zakresie charakterystyki mechanicznego urabiania. Przedstawiono tu metody niszczenia struktury minerałów naturalnych i sztucznych, możliwe do zastosowania w chwili obecnej oraz te, które można przewidzieć, że pojawią się w przyszłości. Mamy tu również obszerny opis urządzeń wykorzystywanych w tym celu. Zamieszczone informacje związane z procesami celowego niszczenia spójności różnego rodzaju materiałów są wstępem do analizy, projektowania i doboru metod, technologii, narzędzi, maszyn i zespołów realizujących takie procesy. Jest to pierwsza część planowanego cyklu, który pozwoli na uzyskanie podstawowej wiedzy z zakresu maszyn i urządzeń stosowanych w budownictwie.

Książka skierowana jest przede wszystkim do studentów budownictwa i geologii inżynierskiej, inżynierów i projektantów robót budowlanych oraz firm zajmujących się robotami geotechnicznymi czy geologicznymi badaniami polowymi.

Informacje dodatkowe o Maszyny budowlane Cz. 1. Podstawy mechanicznego urabiania minerałów:

Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN
Data wydania: 2023-12-01
Kategoria: Podręczniki

Kup książkę Maszyny budowlane Cz. 1. Podstawy mechanicznego urabiania minerałów

Raj utracony
John Milton