Bez masła nie ma dobrej kuchni.
Masło to źródło przyjemności, smak wspomnień z dzieciństwa i tajny składnik udanych potraw. Sprawia, że wszystko smakuje lepiej. Nie bez powodu przez wielu jest uważane za jedno z najgenialniejszych kulinarnych odkryć.
Adriana Marczewska, szefowa kuchni i autorka popularnego profilu @adriana_marczewska
na Instagramie, dzieli się swoimi najlepszymi przepisami z tym produktem w roli głównej.
Znajdziesz tu pomysły na małe co nieco, zupy, obiady, sosy, śniadania, przepyszne kromki i rewelacyjne desery. Maślane gofry gryczane czy młode pory z masłem romesco? Rosolnik ogórkowy czy kimchi kapuśniak? Tarta galette ze śliwkami z cynamonem i kwaśną śmietaną
czy karpatka z jagodami i kremem z palonego masła?
Sprawdź, jak wyczarować maślane cuda, i przygotuj jedzenie, które uszczęśliwia.
Wydawnictwo: Pascal
Data wydania: 2023-12-06
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 272