Susanna Isern, pisarka, psycholożka, autorka bestsellerowych ,,Wielkiej księgi supermocy" i ,,Wielkiej księgi superskarbów", pokazuje, jak nie zgubić się w gąszczu rodzicielskich zawirowań i ze spokojem przechodzić przez świat razem z naszymi dziećmi.

- Jak osiągnąć płynną, empatyczną, asertywną i obustronną komunikację?

- Jak rozwijać u dziecka samoakceptację i miłość do siebie?

- Jak zachęcić dziecko do identyfikowania i regulowania swoich emocji oraz pozytywnego radzenia sobie z nowymi wyzwaniami?

- Jak podejść do edukacji emocjonalnej swojego dziecka?

Dzięki planowi działania na rzecz wychowania szczęśliwych dzieci wyruszymy w wielką podróż z mapą w ręku, wędrując przez najważniejsze aspekty rodzicielstwa: komunikację, poczucie własnej wartości, inteligencję emocjonalną oraz zachowanie i wartości.

Ta książka jest jak mapa, na której znajdziesz wszystkie teorie, doświadczenia i refleksje, opowieści, ćwiczenia i historie z życia wzięte, których możesz potrzebować. To niesamowita podróż przepełniona miłością, szacunkiem i zdrowym rozsądkiem, dzięki której rodziny odnajdą własną drogę i doświadczą wychowania swoich dzieci jako tego, czym w istocie jest - wspaniałą przygodą.

Informacje dodatkowe o Mapa wychowania szczęśliwych dzieci. Jak odnaleźć drogę w labiryncie rodzicielstwa: komunikacja, emocje, narzędzia:

Wydawnictwo: Mamania
Data wydania: 2024-01-17
Kategoria: Medycyna i zdrowie
Tytuł oryginału: Mapa para educar nios felices: Encuentra el camino en la crianza de tus hijos

Tagi: Opieka nad dzieckiem i wychowanie - poradniki

Kup książkę Mapa wychowania szczęśliwych dzieci. Jak odnaleźć drogę w labiryncie rodzicielstwa: komunikacja, emocje, narzędzia

Niedźwiedź łowca motyli
Susanna Isern0
Okładka ksiązki - Niedźwiedź łowca motyli

Niedźwiedź mieszkał w lesie. Najbardziej lubił spacerować, ucinać sobie poobiednią drzemkę na brzegu jeziora i zbierać rzeczy, które znajdował w gęstwinie...

Uczuciometr. Sprawy inspektora Krokodyla. Tajemnice dziesięciu uczuć
Susanna Isern0
Okładka ksiązki - Uczuciometr. Sprawy inspektora Krokodyla. Tajemnice dziesięciu uczuć

Kontynuacja bestsellera ,,Uczuciometr inspektora Krokodyla" W Leśnogrodzie, urokliwym miasteczku skrytym pośród drzew, życie toczy się zgodnym rytmem....