Bogato ilustrowana książka (240 stron) z dołączonym ponad 3 godzinnym filmem na DVD. Ta nowa książka Pawła Zawitkowskiego przeznaczona jest dla świeżo upieczonych rodziców dzieci od urodzenia do 18 miesięcy, dla przyszłych rodziców, mam w ciąży, ale także dla ich bliskich i osób zawodowo zajmujących się dziećmi. To wyczerpująca i ciekawa opowieść o rozwoju niemowląt, ale także o rozwoju dziecka w okresie płodowym, to poradnik o opiece i pielęgnacji małych dzieci, o ich potrzebach i możliwościach, to również setki podpowiedzi jak radzić sobie z codziennymi problemami, odpowiedzi na niepokoje i wątpliwości rodziców. W książce piszą również neurolog, psycholog, logopeda i behawiorysta zwierząt.
Data wydania: 2012 (data przybliżona)
Kategoria: Poradniki
Poradnik dla rodziców bobasów. Opisuje on sposoby noszenia, przewijania, kąpania czy ubierania dzieci itp. Napisane przwz fizjoterapeutę. Nie wiem czy to wina tego, że ma już kilka lat, ale parę czeczy w nim strasznie raziło mnie w oczy. ALe znalazłam tu też parę fajnych rad. Do książki dołączona została płyta DVD z filmem, który zawiera większość z tego cowersja papierowa. Jest ona dla mnie dużym plusem tej pozycji bowiem czytelnik może pooglądać na filmikach to, o czym przeczytał w książce. Bo czy nie fajnie ejst zobaczyć jak podaję się noworodka z rąk do rąk, a nie tylko o tym czytać?
"Co nieco o rozwoju dziecka" to pierwsza w Polsce publikacja dla młodych rodziców w formie 3-godzinnego filmowego instruktażu DVD oraz bogato ilustrowanej...
Przeczytane:2019-07-05, Ocena: 4, Przeczytałam, Wyzwanie - wybrana przez siebie liczba książek w 2019 roku,
Autor pisze jasno i dokładnie, bardzo pomocne są filmy dołączone do książki, szczególnie dla świeżoupieczonych rodziców. Mi brakuje jednak więcej o rozwoju ruchowych a tego oczekiwałam od rehabilitanta. Co dziecko powinno osiągać na poszczególnych etapach rozwoju, co powinno niepokoić rodziców.