Obowiązkowa lektura dla wielbicieli popularnego serialu Netflixa i bestsellerowych powieści Julii Quinn, a także wszystkich, którzy chcą wzbogacić swoje życie odrobiną wspaniałego romansu... Pragniesz wrócić do socjety? Marzysz o tym, by zostać największym podrywaczem w Londynie? Potrzebujesz pomocy w opanowaniu sztuki omdlewania w towarzystwie kawalerów? Niech ten przewodnik po świecie Bridgertonów poprowadzi cię przez burzliwe życie panny na wydaniu. Którą postacią z Bridgertonów jesteś? Jak tam twoje umiejętności życia w epoce regencji? Czy po partyjce Hulaków i drabin wejdziesz na szczyt hierarchii towarzyskiej, czy spadniesz na samo dno? I najważniejsze: jak ty i twoja druga połowa wypadacie według ,,Ankiety kontrolnej prawdziwej miłości"? Pełna quizów i apetycznych ciekawostek z epoki regencji książka odsłania niemal wszystkie tajemnice świata Bridgertonów!
Wydawnictwo: Zysk i S-ka
Data wydania: 2022-03-22
Kategoria: Historyczne
Tytuł oryginału: The Little Book of Bridgerton. The Regency World of Bridgerton Laid Bare
Uwielbiam cały cykl Bridgertonów i jestem jedną z największych fanek! Nie mogło zabraknąć kolejnej książki z ich cyklu- Mały przewodnik po świecie Bridgertonów. Oczywiście jako duża fanka nie zawiodłam się.
IG: Czytomanka
👉 Książka pełna quizów sprawdzająca wiedzę na temat Bridgertonów, znajdą się również kolorowanki i wykreślanki. Poradnik zdradza wszystkie tajemnice świata tej cudownej rodziny. Genialne wprowadzenie w świat tradycji i obyczajów czasów regencji.
👉 Obowiązkowy poradnik dla fanów rodziny Bridgertonów. Mnóstwo ciekawostek, wiedzy, różne wątki. Znajdziemy tu takie rozdziały jak: Okres regencji- daty, przewodnik po języku, pełno skandali, miłość i zaloty, nauka tańca, kobiety pionierki i wiele innych. Każdy fan będzie zachwycony poradnikiem.
Przeczytane:2025-01-26,
Ten kto mnie zna ten wie, że kocham świat Bridgertonów. Uwielbiam piękne wystawne bale, strojne suknie i cudowna muzykę. Dlatego też niezmiernie byłam ciekawa tej książki.
Książka z jednej strony ma luźny charakter, są quizy, w których możemy dowiedzieć się np, którą postacią z Bridgertonów jesteśmy. Ale oprócz tego znajdziemy wiele ciekawych informacji na temat życia w czasach regencji. Dowiemy się wielu ciekawostek, które były tak bardzo podkreślane w serialu. Zachowania society, maniery, co wypada a co nie.
Nigdy byście nie uwierzyli, jak wiele znaczeń miał wachlarz. Jeden niewielki gest mógł mieć inne znaczenia, w zależności jak został zaprezentowany.
Autorka odnosiła się do wielu różnych sytuacji, które miały miejsce w serii o Bridgertonach. W oparci o poczynania bohaterów wyjaśniała, jak ważne i kontrolowane były kroki elity. Jeden najmniejszy krok mógł przekreślić całą przyszłość i skazać kogoś na publiczny lincz i pohańbienie.
Książka jest świetnym dopełnieniem tego, co do tej pory przeczytałam. Dostarczyła mi również wielu ciekawostek i cennych informacji na temat regencji i świata Bridgertonów.
Polecam✨🎉