Prawdziwa opowieść dla każdego, kto choć raz marzył, by rzucić wszystko i wyjechać w Bieszczady.
Po części poradnik, po części osobisty dziennik. Małe szczęście to uwodzicielska medytacja autorki - ekspertki od niewielkich domków i ryzykownych decyzji - na temat korzyści płynących ze zwolnienia tempa i docenienia tych naprawdę ważnych w życiu rzeczy. Dee Williams dzieli się z czytelnikiem lekcjami, które przemówią do każdego, kto podświadomie czuje, że ,,być" niekoniecznie znaczy ,,mieć". Ta opowieść sprawi, że odważysz się zrobić pierwszy krok w stronę szczęścia!
Niektóre decyzje zmieniają wszystko na... mniejsze i lepsze.
,,Inspirująca historia Dee Williams trafi (...) do każdego, kto chce wreszcie odnaleźć swój dom". - Janet Eastman, ,,The Oregonian"
Dee Williams jest nauczycielką i zwolenniczką zrównoważonego rozwoju. Prowadzi warsztaty dotyczące małych domów (tzw. ruch tiny house) i ekologicznego budownictwa. Jej historia była prezentowana w Good Morning America, NBC Nightly News, a także w programach pierwszoplanowych mediów, takich jak telewizja CNN.
Wydawnictwo: Znak
Data wydania: 2020-07-29