Mała paryska kuchnia zawiera 120 prostych przepisów na tradycyjne francuskie potrawy, w tym te najbardziej znane: od bouilabaise i boeuf bourguignon po creme brulee i tarte tatin. Nie jest to jednak kolejny zbiór receptur na klasyczne francuskie specjały, ale też opowieść o tym, jak autorka książki je odkrywała i adaptowała, dodając własne pomysły.
Uroki francuskiej kuchni, ostatnio zepchniętej nieco do lamusa, roztacza przed nami Rachel Khoo - Angielka, która swoje prawdziwe powołanie odnalazła w Paryżu. Absolwentka słynnej akademii gotowania Le Cordon Bleu, prowadząca w telewizji BBC program "Paryskie gotowanie z Rachel Khoo", w swojej maleńkiej kuchni udowadnia, że przyrządzanie francuskich smakołyków jest naprawdę nieskomplikowane i możliwe w każdych warunkach.
Wydawnictwo: Albatros
Data wydania: 2013-05-08
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 288
Moja mała francuska kuchnia zawiera ponad 100 prostych przepisów opartych na tradycyjnych przysmakach z różnych części Francji - od Bretanii...
Przeczytane:2015-04-02, Ocena: 6, Przeczytałem, Mam,