Maksymilian M. Kolbe okładka filmowa. Biografia świętego męczennika

Maksymilian M. Kolbe - ,,Szaleniec Niepokalanej"

Mówiono o nim, że posiada niezwykły umysł, jest genialnym organizatorem i wielkim wizjonerem. Nie ma wątpliwości, że był także kapłanem, który przyjął głęboko do serca ewangeliczną prawdę o tym, że nie ma większej miłości od tej, gdy ktoś życie oddaje za przyjaciół swoich. Ale pojawiały się też opinie o jego antysemityzmie, twardym charakterze i bezkompromisowości.

KIM TAK NAPRAWDĘ BYŁ JEDEN Z NAJWIĘKSZYCH POLSKICH ŚWIĘTYCH?

Katolicki publicysta i filozof Tomasz P. Terlikowski przez wiele lat tropił wszystkie wątki życia i działalności ojca Maksymiliana P. Kolbego. Zafascynowany dokonaniami zakonnika, zbierał zapiski, dokumenty kościelne, fotografie, nagrania i relacje świadków. Dzięki temu dotarł do wielu nieznanych faktów z życia świętego, które zaskakują i w zupełnie nowym świetle przedstawiają jego fenomen.

Znakomita przygoda duchowa. Gorąco polecam!

ADAM WORONOWICZ, ODTWÓRCA ROLI ŚW. MAKSYMILIANA W FILMIE ,,DWIE KORONY"

Nietuzinkowa opowieść o nieprzeciętnym świętym. Pisana z talentem, kompetencją i z pasją.

BP MICHAŁ JANOCHA

Wszystko, co w nas najlepsze, w nim jednym było!

PROF. JAN ŻARYN, HISTORYK

Informacje dodatkowe o Maksymilian M. Kolbe okładka filmowa. Biografia świętego męczennika:

Wydawnictwo: Esprit
Data wydania: 2017-09-11
Kategoria: Duchowość, religia

Kup książkę Maksymilian M. Kolbe okładka filmowa. Biografia świętego męczennika

Maksymilian M. Kolbe okładka filmowa. Biografia świętego męczennika - opinie o książce

Uleczyć Boga w sobie. Z psychiatrą o duchowości
Tomasz P. Terlikowski0
Okładka ksiązki - Uleczyć Boga w sobie. Z psychiatrą o duchowości

Ulecz Boga w sobie, ulecz siebie Czy choroba psychiczna wyklucza świętość? Czy psychiatra zajmuje się życiem duchowym pacjenta? Czy egzorcyzmy bardziej...

Wenanty Katarzyniec. Polski Szarbel
Tomasz P. Terlikowski0
Okładka ksiązki - Wenanty Katarzyniec. Polski Szarbel

,,Święty Szarbel" z Kalwarii Pacławskiej W trakcie krótkiego życia o. Wenanty Katarzyniec pomógł Maksymilianowi Kolbe stworzyć media katolickie i...

Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk