Magazyn pielęgniarki i położnej nr 12/grudzień 2017

ISBN: b.d

Tagi: medycyna

Kup książkę Magazyn pielęgniarki i położnej nr 12/grudzień 2017

Magazyn pielęgniarki i położnej nr 12/grudzień 2017 - opinie o książce

Z grudniowego numeru "Magazynu Pielęgniarki i Położnej" najbardziej zainteresowały mnie następujące artykuły:

-"Zmiana nowotworowa jamy ustnej" (str.16-17) - artykuł opracowany przez mgr piel. Dorotę Karczmarczyk, w którym autorka porusza kwestię opieki nad pacjentem z tym schorzeniem będącym po zabiegu operacyjnym.
- krótki artykuł z cyklu "Zagrożenia epidemiologiczne" (str.28) opracowany przez dr nauk o zdrowiu mgr piel. Alinę Roszak, gdzie autorka przedstawiła kolejne przykłady sytuacji będących błędami w pracy, niosącymi realne zagrożenie epidemiologiczne.
- "Choroby ograniczające płodność" (str. 29-31) - artykuł autorstwa Magdaleny Modlibowskiej, w którym autorka opisała między innymi: insulinooporność, choroby tarczycy, endometriozę i zespół policystycznych jajników.

To mniej, niż w poprzednim numerze, dlatego ten numer ze swojej strony oceniam jako mocno przeciętny.

500 teapots. Contemporary Explorations of a Timeless Design
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - 500 teapots. Contemporary Explorations of a Timeless Design

It’s a fabulous source book with 500 of the most creative teapots ever. From handbuilt to wheel-thrown, functional to sculptural, traditional to funky...

Liczymy + magnesy
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Liczymy + magnesy

Nauka liczenia zmieni się w zabawę dzięki tej książeczce z magnesami. Magnesowe liczny od 1 do 10 służą do uzupełniania kolorowych rysunków. Dzięki zabawie...

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;