Książka w całości poświęcona włoskiej sztuce kulinarnej, z uwzględnieniem najbardziej charakterystycznych smaków Italii. Zawiera 150 najlepszych przepisów, wywodzących się z tradycji. Całość podzielona została na poszczególne regiony, okraszona dużą dawką informacji i ciekawostek dotyczących kuchni wybranych miejsc oraz używanych składników.
Odbiorcy:
- osoby, które cenią włoską kuchnię
- wszyscy, którzy uwielbiają pyszne i aromatyczne dania
Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę?
- zawiera ponad 150 tradycyjnych przepisów na włoskie dania
- pozwala na poznanie wielu ciekawostek o wybranych regionach Italii
- w poradniku znajdują się szczegółowe informacje dotyczące między innymi użytych w przepisach składników
- pozwala prowadzić naturalną, prostą i bogatą w smaki kuchnię
- zawiera piękne, kolorowe fotografie gotowych dań.
Wydawnictwo: Jedność
Data wydania: 2018-01-23
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 256
Tytuł oryginału: Made in Italy
Tłumaczenie: Zofia Pająk, Krystyna Kozak
Przeczytane:2018-01-31, Przeczytałem, 52 książki 2018,