Made in Abyss #9

Nanachi oddaje się w niewolę jednemu z trzech mędrców, aby móc przebywać z kopią zmarłej Mitty. Tymczasem Reg powraca do wioski z Faputą – księżniczką wypaczonych i wcieleniem wartości – w nadziei, że pomoże mu ona wyzwolić przyjaciół. Lecz ostatnia córka Irumyuui ma co do mieszkańców wioski własne plany.
Oto dziewiąty tom opowieści o niezwykłej przygodzie, pełnej rodzinnej miłości i szacunku.

Informacje dodatkowe o Made in Abyss #9:

Wydawnictwo: Kotori
Data wydania: 2021 (data przybliżona)
Kategoria: Komiksy

Tagi: bóg

Kup książkę Made in Abyss #9

Made in Abyss #9 - opinie o książce

Avatar użytkownika - wkp
wkp
Przeczytane:2021-04-23, Ocena: 4, Przeczytałem,

W GŁĘBINACH OTCHŁANI

„Made in Abyss” to jedna z tych mang, na których kolejne tomiki czekam ze szczególną niecierpliwością. Jest bowiem w tej opowieści coś takiego, co mnie w niej urzeka. Choćby ten wyśmienity klimat, mnóstwo emocji, jakie pojawiają się na stronach, wzruszeń czy wreszcie także tajemnice, podsycające czytelniczą ciekawość. I taki jest też tomik dziewiąty, który wiedzie nas coraz dalej w ten tajemniczy świat.

Mitty zmarła, ale jej kopia wciąż jest obecna w Otchłani. Dlatego też Nanachi, żeby móc być przy niej, postanawia oddać się w ręce jednego z mędrców. Ale czy to dobry pomysł?
Tymczasem Reg i Faputa wracają do wioski. Chłopak liczy, że księżniczka pomoże mu ocalić przyjaciół, ale czy Abu na pewno? Jakie plany ma ostatnia córka Irumyuui? I co wyniknie z tego wszystkiego?

Made in Abyss #4
Akihito Tsukushi0
Okładka ksiązki - Made in Abyss #4

Riko, po zatruciu toksyną obłego nadziewaka, desperacko walczy o życie. Ostatecznie udaje jej się powrócić do zdrowia, jednak zraniona ręka wymaga...

Made in Abyss #3
Akihito Tsukushi0
Okładka ksiązki - Made in Abyss #3

Ogromna rozpadlina zwana Otchłanią bezlitośnie pozbawia życia tych, którzy w poszukiwaniu przygód i bogactwa zapuszczą się w nią zbyt głęboko...

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;