Rozwój osobisty, wewnętrzne dziecko, syndrom DDD, asertywność... Tyle się tych samopomocowych rzeczy nasłuchaliśmy i naczytaliśmy, a jednak wciąż nie wiemy, co z tą całą wiedzą zrobić. Jak żyć dobrze? Na czym się oprzeć? Czego się trzymać?
Joanna Flis, psycholożka, autorka książek, a także prowadząca bijący rekordy popularności podcast ,,Madame Monday - po dorosłemu" ma dla nas odpowiedź: żyjmy po dorosłemu.
O tym, co to w praktyce znaczy i jak po dorosłemu mierzyć się z mniejszymi i większymi wyzwaniami codzienności, pisze w swojej najnowszej książce.
To poradnik, który postawi nas na nogi - tu i teraz. Mądry, ale pozbawiony skomplikowanych teorii. Świetny do czytania, szczery, bezpretensjonalny i konkretny.
Wydawnictwo: Agora
Data wydania: 2023-11-08
Kategoria: Poradniki
Co jest ze mną nie tak, jak sobie z tym poradzić i mieć wystarczająco dobre życie? "Co ze mną nie tak?" to pytanie, które terapeutka Joanna Flis często...
Lepszy pijący mąż niż żaden. To ja jestem winna, że nadużywa alkoholu. Gdybym była lepszą żoną, przestałby pić. Muszę wszystko znieść i wytrzymać, bo...
Przeczytane:2024-01-25, Ocena: 6, Przeczytałam, 52 książki 2024, Insta challenge. Wyzwanie dla bookstagramerów 2024,
,,Madame Monday. Po dorosłemu" to w każdym calu wyjątkowa, niesłychanie głęboka i inspirująca pozycja, która dzięki autentycznemu przekazowi, trafia w sam środek serca. Autorka zabiera czytelnika w niezapomnianą, niesłychanie angażującą podróż, z jakiej każdy wróci odmieniony i uwolniony. Począwszy od dokładnego wyjaśnienia, na czym polega prawdziwa dojrzałość, poprzez wsparcie i motywację do podjęcia niełatwych zmian, jak i wzięcia odpowiedzialności za swój los, aż do wartościowych porad, jak po prostu poprawić swoje samopoczucie, jakość własnego życia. Ta niełatwa wyprawa sprawi, że zapragniesz stać się dojrzałym dorosłym, zasmakować wolności i odkryć życie na nowo! Bezsprzecznie, wyjątkowa pozycja, w której każdy znajdzie coś dla siebie i o sobie. Moim zdaniem, lektura obowiązkowa! Polecam całym sercem!