Macromedia Flash 8 Professional. Oficjalny podręcznik

Kompendium wiedzy o najnowszej wersji Flasha Narzędzia graficzne i animacyjne Praca z cyfrowym wideo i dźwiękiem Prezentacje dla urządzeń przenośnych Macromedia Flash 8 Professional to najnowsza wersja aplikacji, która ciągle zmienia oblicze sieci WWW. Statyczne strony stają się tętniącymi życiem interaktywnymi prezentacjami. Stale rozwijany i udoskonalany język ActionScript umożliwia projektantom witryn WWW połączenie animacji utworzonych we Flashu z bazami danych i daje im niemal nieograniczoną kontrolę nad obiektami znajdującymi się na scenie. Wersja Professional oferuje dodatkowe możliwości obróbki cyfrowego wideo, tworzenia aplikacji w architekturze klient-serwer i publikowania prezentacji w formacie nadającym się do odtwarzania na wyświetlaczach urządzeń mobilnych. "Macromedia Flash 8 Professional. Oficjalny podręcznik" to przygotowany przez specjalistów z firmy Macromedia zbiór ćwiczeń, które pozwolą Ci poznać możliwości tej wspaniałej aplikacji. Nauczysz się korzystania z narzędzi rysunkowych i tworzenia wektorowych animacji. Dowiesz się, jak za pomocą ActionScriptu kontrolować atrybuty obiektów oraz jak umieszczać w prezentacjach dźwięk i cyfrowe wideo. Poznasz sposoby wykorzystywania plików w formacie XML, łączenia aplikacji z Flash Communication Server i publikowania prezentacji. Interfejs użytkownika Podstawy języka ActionScript Tworzenie obiektów graficznych Elementy tekstowe Dołączanie dźwięku do prezentacji Animacja automatyczna i poklatkowa Praca z cyfrowym wideo Połączenie z serwerem komunikacyjnym Wykorzystywanie danych dynamicznych i plików XML Tworzenie prezentacji dla urządzeń mobilnych Poznaj i wykorzystaj najlepsze koncepcje i techniki stosowane przy tworzeniu filmów Flasha.

Informacje dodatkowe o Macromedia Flash 8 Professional. Oficjalny podręcznik:

Wydawnictwo: Helion