Maciuś i Leon idą z tatą zrobić zakupy. Gdy przechodzą obok działu z zabawkami, Maciuś wpatruje się z zachwytem w półki. Ile tu kolorowych autek, pudełek z klockami, mięciutkich przytulanek! Nagle smoczek widzi na półce niebieskiego robota! Takiego samego Jaś przyniósł ostatnio do przedszkola. Robot potrafi jeździć do przodu i do tyłu. Maciuś nagle czuje, że bardzo, ale to bardzo chce go mieć!
"Maciuś i Leon" to seria stworzona w duchu rodzicielstwa bliskości. Książki zawierają krótkie, napisane prostym językiem teksty oraz urocze, kolorowe ilustracje. Bohaterami opowieści jest rodzeństwo małych smoków. Wspólnie przeżywają różne przygody i mierzą się z problemami, które spotykają każdego malucha.
Wydawnictwo: Zielona Sowa
Data wydania: 2023-09-27
Hura! Maciuś i Leon jadą z rodzicami na piknik. Smoczki bardzo się cieszą. Pakują kosz piknikowy, biorą ulubione maskotki. Jazda samochodem musi być przede...
Rozwinięcie serii boardbooków ,,Maciuś i Leon" - książka z miękkimi stronami i w miękkiej oprawie. Rodzina smoków wraca ze spaceru i wizyty w bibliotece...
Przeczytane:2023-10-03, Ocena: 6, Przeczytałam, Mam,
"Maciuś i Leon" to seria książek dla najmłodszych, poruszająca tematy im najbliższe. Niedawno swoją premierę miały trzy kolejne tytuły. Dla nas to jednak pierwsze spotkanie z tymi małymi smokami.
"Maciuś i Leon chcą nową zabawkę"
Smoki pomagają tacie zrobić zakupy. W sklepie zauważają zabawkę - robota, którego pragną mieć. Próbują namówić tatę na zakup, ten jednak pozostaje nieugięty i tłumaczy im dlaczego nie mogą go dostać.
Książki są twardostronicowe, o poręcznym, małym formacie. Idealne do zabrania ze sobą w podróż czy na jakiekolwiek inne wyjście. Barwne ilustracje przyciągają uwagę maluchów a małe smoki z łatwością zyskują sobie sympatię czytelników.
Krótkie historie przybliżają maluchowi codzienne sytuacje oraz tłumaczą jak sobie w nich radzić.