Uwielbiamy poznawać nowe miejsca i nowych ludzi. Próbować egzotycznej kuchni i zrobić selfie „tam, gdzie nikogo jeszcze nie było”. Dziś podróż przez ocean nie jest już wyprawą życia. Świat przypiął nam do ramion skrzydła. Ale – te skrzydła należą do konkretnych linii lotniczych. Zasięgnijmy języka u bywalczyni przestworzy, jak podróżować samolotami i nie dać się zwariować.
Jesteśmy już na pasie startowym. Czekamy tylko na ciebie.
My zawsze czekamy na VIP-ów.

Przed startem
Kupujemy bilet * Subczarter * wet lease * „Przesiadka na ryzyko pasażera” * Długi tranzyt * Jak spakować bagaż rejestrowany * Jet lag * Overbooking * Bilet typu „standby” * Lot opóźniony lub odwołany * Bezpieczeństwo na lotnisku
W samolocie
Klasa ekonomiczna/turystyczna/coach * Jedzenie * Crew Rest Compartment * Etykieta
w samolocie* Latanie w ciąży * Lot z dzieckiem * Lot ze zwierzęciem * Nerwowy pasażer * Turbulencje * Sytuacje awaryjne

Po przylocie
Odprawa celna * Zagubiony bagaż * Meet and Greet

Od blisko 15 lat pracuję jako stewardesa. Wylatałam niezliczoną liczbę godzin, odwiedziłam kilkaset portów lotniczych, obsłużyłam wiele tysięcy pasażerów. To mój świat: o lotniskach i samolotach naprawdę wiem sporo.
Książkę Lotniskowy zawrót głowy dedykuję wszystkim, którzy lubią latać, ale jeszcze nie opanowali tej sztuki w stu procentach.
Oraz tym, którzy są przekonani, że o lataniu wiedzą już wszystko. Mam nadzieję, że uda mi się Was czymś zaskoczyć.

Teresa Grzywocz

Informacje dodatkowe o Lotniskowy zawrót głowy. Jak podróżować samolotami i nie dać się zwariować. Poradnik bywalczyni przestworzy:

Wydawnictwo: Zona Zero
Data wydania: 2021-09-15
Kategoria: Poradniki

Tagi: lotniskowy zawrót głowy Teresa Grzywocz podróż samolotem samolot odprawa check-in jak latac samolotem pakowanie na podróż stewardesa jak spakować bagaż wydawnictwo zona zero

Kup książkę Lotniskowy zawrót głowy. Jak podróżować samolotami i nie dać się zwariować. Poradnik bywalczyni przestworzy

Lotniskowy zawrót głowy. Jak podróżować samolotami i nie dać się zwariować. Poradnik bywalczyni przestworzy - opinie o książce

Z chmur do Azji
Teresa Grzywocz0
Okładka ksiązki - Z chmur do Azji

Stewardesa w krajach dalekiego wschodu Stewardesa i autorka dobrze przyjętej książki „Etat w chmurach”, opisuje swoje wspomnienia z kontynentu...

Opowieści pokładowe
Teresa Grzywocz0
Okładka ksiązki - Opowieści pokładowe

Przygoda. Wielki świat u stóp. Leonardo DiCaprio w stroju kapitana linii lotniczych otoczony wianuszkiem pięknych stewardes. Codziennie w innym...

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;