LO-teria

Tom 2 cyklu Klasa pani Czajki

Przyjaciele z gimnazjum rozpoczynają naukę w liceum. Ich życie nie jest już takie beztroskie. Czy miłość Maćka i Małgosi przetrwa kryzysy? Czy Wojtek całkowicie poświęci się swojej pasji? Czy Kamila okaże się prawdziwą przyjaciółką? Kim jest tajemnicza Klaudia, którą przypadkowo pozna Michał? Czy Kinga zrozumie, co jest dla niej najważniejsze?

Kontynuacja bestsellerowej "Klasy pani Czajki" napisana wartkim, współczesnym językiem. Powieść o szkolnej codzienności, miłosnych wyborach, intrygach, przyjaźniach wystawianych na próbę, walce z kompleksami i odrzuceniem.

Informacje dodatkowe o LO-teria:

Kup książkę LO-teria

LO-teria - opinie o książce

Avatar użytkownika -

Przeczytane:2017-02-06,
Uważam, że „LO-teria” to doskonała kontynuacja, utrzymująca poziom poprzedniczki. Małgorzata Karolina Piekarska znowu urzeka galerią oryginalnych postaci, wieloma fascynującymi wątkami, żywym i lekkim piórem, problematyką bliską młodemu odbiorcy, humorem. To wspaniała powieść o młodzieży, kierowana zarówno do czytelników młodszych i starszych – każdy znajdzie w niej coś dla siebie. Więcej: http://recenzjeoptymisty.blogspot.com/2017/02/klasa-pani-czajki-powraca.html
Avatar użytkownika - takahe
takahe
Przeczytane:2014-10-22, Ocena: 4, Przeczytałam, 52 książki w 2014 roku, pożyczone ;),
Fragmenty czytałam gdy były zamieszczane w "Cogito" a teraz postanowiłam przeczytać całość. Miło jest wrócić do czasów młodości. Polecam szczególnie nastolatkom którym wydaje się że mają rodziców którzy nic nie rozumieją.
Avatar użytkownika - natalia10433
Przeczytane:2019-10-08, Ocena: 6, Przeczytałam, 12 książek 2019,
Dziewiętnastoletni Marynarz
Małgorzata Karolina Piekarska0
Okładka ksiązki - Dziewiętnastoletni Marynarz

"Za jeden kubek ten Kuj się tu cały dzień O! Czarna kawo! Smak swój zmień!" Śpiewali w latach dwudziestych ubiegłego wieku na melodię „Bajadery”...

Tropiciele
Małgorzata Karolina Piekarska0
Okładka ksiązki - Tropiciele

Kuba przeprowadza się z rodziną na Saską Kępę. Nowy dom, nowa okolica, nowa szkoła, nowi ludzie... Początkowo nic mu się tu nie podoba. Jednak gdy przypadkowo...

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;