Listy do M 3

Bohaterowie przeboju kinowego "Listy do M." i "Listy do M. 2" powracają! Trzecia część trzyma za serce do samego końca i przypomina, że warto być blisko nie tylko od święta. W "Listach do M. 3" ponownie zobaczymy na ekranie plejadę polskich gwiazd. Tomasz Karolak, Agnieszka Dygant, Piotr Adamczyk i Wojciech Malajkat powracają w rolach ukochanych bohaterów znanych z poprzednich części. Dołączają do nich nowe gwiazdy: Magdalena Różczka, Borys Szyc, Iza Kuna, Andrzej Grabowski, Stanisława Celińska, Danuta Stenka, Filip Pławiak, Katarzyna Zawadzka, Zbigniew Zamachowski, Grażyna Szapołowska i wiele innych. Reżyserem magicznych chwil jest Tomasz Konecki twórca komediowych hitów takich jak "Lejdis" czy "Testosteron".

Informacje dodatkowe o Listy do M 3:

Data wydania: 2017 (data przybliżona)
Kategoria: Muzyka, film

Tagi: film kino Film i kino święta boże narodzenie

Kup książkę Listy do M 3

Listy do M 3 - opinie o książce

Avatar użytkownika - Booka_Boo
Booka_Boo
Przeczytane:2022-11-19, Ocena: 3, Przeczytałam, Mam, Ukończone w roku 2022, Film + książka,

Słów parę o filmie oraz coś, czego nie widziałam w poprzednich dodatkach do tej serii (i to akurat było plusem) czyli krótka notka biograficzna reżysera i wybrane filmy z filmografii głównych aktorów przy opisach postaci z filmu (i ich krótkiej charakterystyce).

Brak tego w poprzednich dodatkach był widoczny, bo skupiono się na samym filmie i postaciach, a nie aż tak bardzo na twórcach i obsadzie.

Podobnie jak w poprzednich dodatkach, tutaj również spotkamy się z paroma ładnymi fotosami z "Listów do M 3", przy czym jest ich mniej że względu na charakterystykę postaci, gdzie przedstawiono zdjęcia aktorów - uwaga - pozowane (nawet nie kadry z filmu). Trochę na minus. I właściwie każdy, kto widział poprzednie dwa filmy już zna Mela, Szczepana, Karinę, Wojciecha - można było opisać tylko te osoby, które dołączyły do obsady... A tak z nieco ponad dwudziestu stron, mamy aż dziesięć stron dodatku z krótkim przedstawieniem postaci. A szkoda. To zagrało w pierwszym dodatku (i miało sens), ale w następnych - według mnie - było zbędne.

I tu taka sama uwaga, jak przy dodatku do drugiej części - kto nie widział filmów, lepiej nie czytać tej dołączonej książeczki, bo i tutaj zdradzono parę wątków.

Ocena książki: 4/10
Ocena filmu: 5/10

Opinia opublikowana na moim blogu:

Dylan Dog - Zamek grozy; Dama w czerni
Praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Dylan Dog - Zamek grozy; Dama w czerni

W starym angielskim zamku zapijaczony lokaj rewolucjonista, seksowna pokojówka i stetryczała guwernantka znajdują swego pana, lorda Blendingsa, martwego...

Tajemniczy koszyk
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Tajemniczy koszyk

Książeczka edukacyjna dla najmłodszych...

Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk