Lisowczycy w Kowarach. Opowieść z czasów wojny 30-letniej

Książka Romualda Witczaka "Lisowczycy w Kowarach" to pierwsza z serii książek "Z Biblioteki Ducha Gór", na którą złożą się publikacje w bardzo przystępny sposób opowiadające o skomplikowanych dziejach, bogatych tradycjach kulturowych i szczególnej baśniowości Sudetów Zachodnich.

Jak mawiał Blaise Pascal "Twój dom może ci zastąpić cały świat. Cały świat nigdy nie zastąpi ci domu", dlatego też w naszej serii będziemy ten nasz mały dom odsłaniać, zaglądać w jego zakamarki, odkrywać ich tajemnice. Każdego, kto się z nimi zetknie, czy jest wytrawnym krajoznawcą, czy nowicjuszem w dziedzinie poznawania Sudetów Zachodnich, książki owe ugoszczą słowem tyleż w treść bogatym, co pełnym przygody i wywołującym dreszcz przejęcia. I niechaj książka Romualda Witczaka, który całe lata swej pracy i pasji poświęcił "małemu domowi" zasłużenie otworzy ową serię.

Ilustracje: Roman Tryhubczak

Informacje dodatkowe o Lisowczycy w Kowarach. Opowieść z czasów wojny 30-letniej:

Wydawnictwo: Ad Rem
Data wydania: 2016-12-07
Kategoria: Historyczne
Ilustracje:Roman Tryhubczak

Kup książkę Lisowczycy w Kowarach. Opowieść z czasów wojny 30-letniej

Karkonosze. Śladami rosyjskiej arystokracji XIX w.
Romuald Witczak0
Okładka ksiązki - Karkonosze. Śladami rosyjskiej arystokracji XIX w.

Skupiłem się na Kotlinie Jeleniogórskiej w pierwszej połowie XIX w., bo spowinowacone dwory Romanowów i Hohenzollernów tutaj właśnie wtedy regularnie się...