Lisek z Leonowa. Utrwalanie głosek L i LI

Najnowszy zeszyt z serii Mównica Logopedyczna dedykowany jest uczestnikom terapii logopedycznej, u których wywołano lub skorygowano głoski [l] i [li], oraz tym, którzy wymagają utrwalania tychże głosek.

Ponad 60 kart zawiera ćwiczenia stymulujące rozwój sprawności językowych dzieci poprzez:

wzbogacanie słownictwa (również rzadko spotykanego w najbliższym otoczeniu dziecka) kształcenie słuchu fonemowego ćwiczenia analizy słuchowej i wzrokowej kształcenie słuchowe (rymy) ćwiczenia gramatycznej warstwy języka trening skupiania uwagi trening pamięci stymulowanie myślenia i spostrzegawczości rozwijanie orientacji przestrzennej i wyobraźni rozwijanie sprawności komunikacyjnych.

W książce logopedzi i rodzice znajdą pomysły na urozmaicenie ćwiczeń logopedycznych - różnorodne formy pracy z materiałem wyrazowym, m.in.:

rysowanie po śladzie łączenie puzzli nazywanie obrazków łączenie cieni z rysunkami liczenie elementów ustalanie kolejności zdarzeń w historyjce obrazkowej.

Mównica Logopedyczna to seria przeznaczona dla: rodziców (do ćwiczeń w domu), logopedów (do pracy w gabinecie) i nauczycieli, dzieci młodszych (karty ćwiczeń z materiałem obrazkowym lub obrazkowo-wyrazowym) i starszych (karty wymagające umiejętności czytania i pisania).

Informacje dodatkowe o Lisek z Leonowa. Utrwalanie głosek L i LI:

Wydawnictwo: Harmonia
Data wydania: 2023-02-28
Kategoria: Pedagogika

Tagi: Edukacja domowa Materiały edukacyjne Publikacje dla najmłodszych książeczki obrazkowe i aktywizujące Leczenie zaburzeń mowy Pedagogika Szkoły podstawowe i gimnazja Nauczanie przedszkolne Dzieci od ok. 5 lat

Kup książkę Lisek z Leonowa. Utrwalanie głosek L i LI

Paczka czy packa?. Różnicowanie głosek CZ - C
Agnieszka Tarczyńska-Płatek0
Okładka ksiązki - Paczka czy packa?. Różnicowanie głosek CZ - C

Mównica Logopedyczna to seria zeszytów ćwiczeń poświęcona zagadnieniom różnicowania głosek opozycyjnych i przeznaczona dla dzieci, logopedów, terapeutów...

T i D na usługach głoski R. Utrwalanie głoski R po spółgłoskach T i D
Agnieszka Tarczyńska-Płatek0
Okładka ksiązki - T i D na usługach głoski R. Utrwalanie głoski R po spółgłoskach T i D

T i D na usługach głoski R to kolejny zeszyt logopedyczny z serii Mównica Logopedyczna przeznaczony dla dzieci, rodziców, logopedów i nauczycieli. Zeszyt...

Kyle
T.M. Piro