Lisek uczy dzieci segregacji śmieci. Papier

Czytanie książek to najlepsza metoda zdobywania wiedzy, która powinna być stosowana już od najmłodszych lat. A jeśli czytanie połączone jest ze świetną zabawą - sukces murowany.

Książeczka "Lisek uczy dzieci segregacji śmieci. Papier" autorstwa Rafała Wejnera to idealny sposób na wytłumaczenie młodym odkrywcom, czym jest recykling i dlaczego należy segregować śmieci. Przy okazji dzięki książeczce dzieci poznają przygody małego liska, co dostarczy im wiele radości.

W dzisiejszych czasach dbanie o środowisko jest sprawą kluczową. Należy pamiętać, że nie mamy Planety B, dlatego tak ważne jest odpowiedzialne postępowanie zgodne z wymogami ekologii. Niestety często nawet dorośli nie potrafią zrozumieć celu recyklingu - jak więc wytłumaczyć najmłodszym w prosty sposób, czym jest dbanie o środowisko, by od najmłodszych lat praktykowali zasady ekologii i dążyli do lepszego stanu środowiska?

Książeczka edukacyjna "Lisek uczy dzieci segregacji śmieci. Papier" jest jedną z czterech publikacji dla dzieci dotyczących recyklingu. W tej pozycji zawarte zostały najważniejsze informacje dotyczące segregacji odpadów papierowych. Głównym bohaterem książki jest wesoły Lisek, który w zrozumiały sposób tłumaczy dzieciom, jak powinno się segregować śmieci, by trafiały one do odpowiednich pojemników.

Dzięki tej edukacyjnej publikacji najmłodsi czytelnicy poznają tajniki ekologii, poszerzając swoją wiedzę w prosty sposób. Dodatkowo książka uczy dzieci wrażliwości na świat i dobro środowiska naturalnego, dzięki czemu budują w sobie nawyk segregowania odpadów. To świetny sposób na uświadomienie małemu odkrywcy, w jaki sposób powinno się pomagać naszej planecie.

Informacje dodatkowe o Lisek uczy dzieci segregacji śmieci. Papier:

Data wydania: 2020 (data przybliżona)

Kup książkę Lisek uczy dzieci segregacji śmieci. Papier

Lisek uczy dzieci segregacji śmieci. Szkło
Rafał Wejner0
Okładka ksiązki - Lisek uczy dzieci segregacji śmieci. Szkło

Ekologia jest ważna i potrzebna - jak jednak zrozumiale wytłumaczyć ją najmłodszym? I czy dzieci mogą skutecznie nauczyć się segregacji śmieci? Z pomocą...

Dymkowo
Rafał Wejner 0
Okładka ksiązki - Dymkowo

Historię Wam dzisiaj, dzieciaki opowiem. Historię, co prawie nie mieści się w głowie! Daleko od lądu, na Morzu Bezowym, jest wyspa przecudna, co zwie się Dymkowem....