Lider w stylu GROM

Żołnierze Jednostki Wojskowej GROM to elita Wojska Polskiego z doświadczeniem zdobytym podczas wojny, a więc czasu, w którym pomyłka podczas planowania operacji bojowej może oznaczać śmierć wielu ludzi. Dlatego wyszkolenie bojowe zawsze musi być uzupełnione wiedzą operacyjną, planistyczną, analityczną. Wraz ze sprytem i inteligencją w działaniu pomaga to w osiągnięciu sukcesu.

,,Lider w stylu GROM" to pokazanie wartości ważnych dla żołnierzy GROM oraz doświadczeń zdobytych podczas służby, udziału w operacjach i współpracy z NAVY SEALS podczas wojny w Iraku w latach 2002-2004. Są one z powodzeniem wykorzystywane w życiu cywilnym. Przykładowo, proces planowania oparty na amerykańskim modelu wojskowym może być wykorzystywany w biznesie, zwłaszcza przy okazji działań, które zawierają element ryzyka i niepewności.

Autorzy odpowiadają o biznesie także na przykładzie doświadczeń wyniesionych z własnej działalności na tym polu: prowadzenia firm, szkoleń i innych przedsięwzięć. Z tej książki dowiecie się Państwo:

o Jak skutecznie stworzyć własną markę;

o Jak wykorzystać model planowania sił specjalnych w swojej firmie;

o Jak ważna jest innowacyjność;

o W jaki sposób kierować zespołem;

o Że pasja jest lepsza od pracy;

o I że generalnie w życiu sprawdza się zasada ,,śmiały zwycięża".

Książka jest bogato ilustrowana zdjęciami, tabelami i wykresami, które pomagają zrozumieć unikalny proces planowania i jego wpływ na biznes.

Informacje dodatkowe o Lider w stylu GROM:

Wydawnictwo: Bellona