Leczenie odżywianiem. Cukrzyca typu 2

Inne wydania:

Przełomowa książka, która pomoże ci raz na zawsze pozbyć się uporczywych objawów cukrzycy typu 2

To kompletne i wyczerpujące kompendium, które każdy diabetyk i jego bliscy powinni posiadać w swojej biblioteczce. Zawarte w nim informacje są niezbędne, by zrozumieć istotę problemu cukrzycy typu 2 i poprawić jakość życia.

Cukrzyca typu 2 to trzecia książka z serii Leczenie Odżywianiem dietetyczki oraz specjalistki od spraw żywienia Kimberly Tessmer, która oferuje:

- najnowsze doniesienia medyczne dotyczące choroby oraz uproszczone ich omówienie;

- interaktywne narzędzia, które pozwalają nauczyć się kontrolować poziom cukru we krwi, by poczuć przypływ energii i wzmocnić organizm;

- przewodnik po zakupach oraz optymalny jadłospis diabetyka z łatwymi do planowania posiłkami, które pomogą rozpocząć życie bez objawów cukrzycy.

Książka wskazuje 10 produktów, których należy unikać, i 10 produktów, które należy włączyć do diety cukrzyka, by poczuć się lepiej. Wzbogaca także czytelnika o wiedzę dotyczącą m.in. insulinoodporności, stanu przedcukrzycowego, różnic pomiędzy cukrzycą typu 1 a cukrzycą typu 2, cukrzycy ciężarnych, badania A1C, komplikacji związanych z chorobą czy niezbędnych do wykonania badaniach i metodach leczenia.

Publikacja będąca skuteczną pomocą w walce z cukrzycą, na którą tak długo czekałeś!

__

Ta książka umożliwi Ci samodzielną kontrolę nad cukrzycą - szybko, łatwo i bezpiecznie! - Cindy Guirino, lekarz medycyny

Informacje dodatkowe o Leczenie odżywianiem. Cukrzyca typu 2:

Wydawnictwo: Illuminatio
Data wydania: 2018-03-23
Kategoria: Poradniki
Tytuł oryginału: Your Nutrition Solution to Type 2 Diabetes: A Meal-Based Plan to Help Manage Diabetes

Kup książkę Leczenie odżywianiem. Cukrzyca typu 2

Leczenie odżywianiem. Cukrzyca typu 2 - opinie o książce

Nie ma nic smutniejszego niż świadomość walki z chorobą, ale należy zawsze próbować. Bardzo fajny zbiór prostych przepisów i porad.

Leczenie odżywianiem. Zdrowe jelita
Kimberly Tessmer0
Okładka ksiązki - Leczenie odżywianiem. Zdrowe jelita

Przełomowa książka, która pomoże ci pozbyć się dolegliwości trawiennych i poczuć ulgę Oto druga publikacja z serii Leczenie odżywianiem dietetyczki...