Każdy z wielka przyjemnością zasiada do stołu, na którym króluje lazania: suche płaty makaronu ugotowane al dente, przełożone serem ricotta, mieloną wołowina i sosem pomidorowym. Tak przygotowane wstawia się do piekarnika, a potem cała rodzina rozkoszuje się nią przez kilka dni z rzędu, lazania bowiem doskonale nadaje się do odgrzewania. Ta wspaniała włoska potrawa zachęca do eksperymentowania osoby mniej i bardziej obyte z kuchnia. Można ja podać jako przystawkę, danie główne, smaczne śniadanie a nawet deser. W książce znajdziemy przepisy na wiele wariantów tego klasycznego włoskiego specjału, np. dania wegetariańskie czy warstwowe potrawy z Grecji i Meksyku, a wśród nich lazanie: po bolońsku, z Bourbon Street z chrupiąca, skórką z kukurydzianego ciasta, z warstwa jaj i grzanek, z grillowanymi warzywami i sosem z opieczonej czerwonej papryki, klasyczne tiramisu, a nawet smażony makaron z czekoladą ganache i lodami.
Informacje dodatkowe o Lazanie:
Wydawnictwo: Muza
Data wydania: b.d
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
83-7319-847-4
Liczba stron: 128
Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Chcę przeczytać,