Aby uratować przyjaciół przed wyrzuceniem ze szkoły, Souma i pozostali wyzywają Centralę na Régiment de Cuisine – grupowy Kulinarny Pojedynek!
Przed dotarciem na wyspę Rebun, gdzie odbędzie się ostatni etap egzaminu, nasi bohaterowie rozpoczynają specjalny trening pracy zespołowej z byłymi członkami Elitarnej Dziesiątki – Doujimą i Jouichirou!
Wydawnictwo: Waneko
Data wydania: 2020-09-25
Kategoria: Komiksy
RÉGIMENT DE CUISINE NADCIĄGA
Kulinarna walka trwa. Co prawda to już dwudziesty czwarty tomik serii , a do finału aż tak dużo nam nie zostało, ale akcja nadal sprawia wrażenie, jakby nigdy miała nie zwolnić, a tym bardziej się nie skończyć. I to samo dotyczy jakości, która nieprzerwanie pozostaje wysoka i gwarantuje wszystkim miłośnikom shounenów i opowieści o gotowaniu niezapomniane wrażenia, od których ciężko jest się oderwać.
Walka o zostanie w szkole i pokonanie Centrali trwa! By to zrobić zdecydowali się na Régiment de Cuisine – grupowy Kulinarny Pojedynek z przeciwnikami, którego stawką będzie przyszłość wszystkich biorących w nim udział. Czy coś takiego może się w ogóle udać?
Tymczasem zbliża się finałowy etap egzaminu, który odbędzie się na wyspie Rebun. Zanim jednak nastąpi ten moment, bohaterowie muszą nauczyć się pracy zespołowej. A pomóc im w tym mają Doujima i Jouichirou. Jak to wszystko się potoczy?
Przeczytane:2021-06-30, Ocena: 5, Przeczytałem,
Sam początek tomiku dwudziestego czwartego to mieszanka doświadczenia starych uczniów akademii i żywiołowość pierwszaków. Ocaleni uczniowie pod przewodnictwem doświadczonych mistrzów, przechodzą bowiem intensywne szkolenie. Ma ono pomóc im przeciwstawić się elitarnej dziesiątce, tym samym dając nadzieje na uratowanie przyjaciół i całej szkoły. Końcówka mangi to już początek ostatecznego pojedynku, który zadecyduje o ich przyszłości. Niektórzy członkowie drużyny mogą być dla czytelnika dość zaskakujący, co jeszcze bardziej zachęca go do sięgnięcia po kolejne odsłony serii.