Kuchnia XXI wieku

Ocena: 0 (0 głosów)
Sztuka kulinarna jest fascynująca, ale także pełna zagadek. Tempura? Pesto? Harissa? Cóż to takiego? Do czego mogą się nam przydać cukier palmowy i wasabi? W jakich okolicznościach makarony ryżowe i sojowe okazują się lepsze od pszennych? Czy grzyby leśne pasują do dzikiego ryżu? Co to jest biała herbata? W tej książce znajdziemy informacje o ponad 500 ingrediencjach. Dowiemy się czego można od nich oczekiwać pod względem smaku, jakości i zastosowań. Poznamy również jaką rolę pełnią one w różnych tradycjach kulinarnych. Fachowe wyjaśnienia na temat każdego opisanego składnika oraz użyteczne rady w sprawach przechowywania żywności. Najnowsze mody kuchenne i artykuły egzotyczne obok składników tradycyjnych, sprawdzonych od lat.

Informacje dodatkowe o Kuchnia XXI wieku:

Wydawnictwo: Muza
Data wydania: b.d
Kategoria: Kuchnia
ISBN: 83-7319-684-6
Liczba stron: 144

więcej

Kup książkę Kuchnia XXI wieku

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Kuchnia XXI wieku - opinie o książce

Recenzje miesiąca
Grzechy Południa
Agata Suchocka ;
Grzechy Południa
Stasiek, jeszcze chwilkę
Małgorzata Zielaskiewicz
Stasiek, jeszcze chwilkę
Biedna Mała C.
Elżbieta Juszczak
Biedna Mała C.
Sues Dei
Jakub Ćwiek ;
Sues Dei
Rodzinne bezdroża
Monika Chodorowska
Rodzinne bezdroża
Zagubiony w mroku
Urszula Gajdowska ;
Zagubiony w mroku
Jeszcze nie wszystko stracone
Paulina Wiśniewska ;
Jeszcze nie wszystko stracone
Zmiana klimatu
Karina Kozikowska-Ulmanen
Zmiana klimatu
Szepty jeziora
Grażyna Mączkowska
Szepty jeziora
Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy