Kuchnia włoska

Ocena: 0 (0 głosów)
Książka kucharska dla miłośników podróży i smakoszy. Włochy tematem kulinarnych odkryć! Włochy odzwierciedlają naszą tęsknotę za słońcem, powietrzem i błękitem morza w sposób tak sugestywny jak chyba żaden inny kraj. Przywołują impresje związane z kuchnią śródziemnomorską, jej prostym jedzeniem spożywanym na tarasie pod gołym niebem, parującymi makaronami, zapachem świeżo startego parmezanu i wybornym winem. 230 słynnych, znanych i tych całkiem nowych przepisów ze wszystkich kulinarnych regionów, od południowego Tyrolu po Sycylię: od antipasti po dolci; każda prowincja prezentuje swoje wyjątkowe i smakowite dania. Przyrządzenie ich jest bardzo proste i nie wymaga specjalnej wiedzy, a wszystkie niespotykane u nas składniki można z powodzeniem zastąpić krajowymi wyrobami. Znajdziemy tu fantastyczne kolorowe zdjęcia, obrazki z podróży, cenne wiadomości na temat krajobrazu, kultury, mieszkańców, tradycji, świąt i win, typowych włoskich produktów i specjalności cieszących się światową sławą. Jest to książka dla miłośników sztuki kulinarnej, smakoszy, głodnych wiedzy i spragnionych podróży.

Informacje dodatkowe o Kuchnia włoska:

Wydawnictwo: Muza
Data wydania: b.d
Kategoria: Kuchnia
ISBN: 9788374953450
Liczba stron: 280

więcej

Kup książkę Kuchnia włoska

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Kuchnia włoska - opinie o książce

Recenzje miesiąca
Lato drugich szans
Dagmara Zielant-Woś
Lato drugich szans
Upiór w szkole
Krzysztof Kochański
Upiór w szkole
Dolina Marzeń. Przeszłość
Katarzyna Grochowska
Dolina Marzeń. Przeszłość
Piwniczne chłopaki
Jakub Ćwiek
Piwniczne chłopaki
Z okruchów nadziei
Anna Siedlecka
Z okruchów nadziei
Kroniki Czasu Ziemi
Andrzej Góral
Kroniki Czasu Ziemi
Niewolnica elfów
Justyna Komuda ;
Niewolnica elfów
Gorath. Uderz pierwszy
Janusz Stankiewicz
Gorath. Uderz pierwszy
Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy