Kuchnia włoska

Książka kucharska dla miłośników podróży i smakoszy. Włochy tematem kulinarnych odkryć! Włochy odzwierciedlają naszą tęsknotę za słońcem, powietrzem i błękitem morza w sposób tak sugestywny jak chyba żaden inny kraj. Przywołują impresje związane z kuchnią śródziemnomorską, jej prostym jedzeniem spożywanym na tarasie pod gołym niebem, parującymi makaronami, zapachem świeżo startego parmezanu i wybornym winem. 230 słynnych, znanych i tych całkiem nowych przepisów ze wszystkich kulinarnych regionów, od południowego Tyrolu po Sycylię: od antipasti po dolci; każda prowincja prezentuje swoje wyjątkowe i smakowite dania. Przyrządzenie ich jest bardzo proste i nie wymaga specjalnej wiedzy, a wszystkie niespotykane u nas składniki można z powodzeniem zastąpić krajowymi wyrobami. Znajdziemy tu fantastyczne kolorowe zdjęcia, obrazki z podróży, cenne wiadomości na temat krajobrazu, kultury, mieszkańców, tradycji, świąt i win, typowych włoskich produktów i specjalności cieszących się światową sławą. Jest to książka dla miłośników sztuki kulinarnej, smakoszy, głodnych wiedzy i spragnionych podróży.

Informacje dodatkowe o Kuchnia włoska:

Wydawnictwo: Muza
Data wydania: b.d
Kategoria: Kuchnia

Kup książkę Kuchnia włoska

Kuchnia włoska - opinie o książce