150 wspaniałych przepisów znad Morza Śródziemnomorskiego, w których odtwarzamy smaki, aromaty, barwy słonecznych pejzaży. Dania słodkie i pikantne, tradycyjne i nowoczesne, włoskie crostini i pieczone papryki, marokańska harira, libański gulasz z ciecierzycy i bakłażanów, francuski cassoulet, oraz hiszpański cream catalana. Przepisy na przystawki, zupy, dania warzywne, sałatki, ryby, owoce morza, potrawy mięsne, z drobiu i dziczyzny, wypieki z mąki, nasion i ziaren, desery i łakocie.Barwne fotografie przy każdym przepisie ułatwiającym przygotowanie, a wspaniałe zdjęcia gotowej potrawy zachęcą do kucharzenia.
Informacje dodatkowe o Kuchnia śródziemnomorska:
Wydawnictwo: Arkady
Data wydania: b.d
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
8321341055
Liczba stron: 256
Sprawdzam ceny dla ciebie ...