Pierogi, kasze, kluski, gołąbki, bigos, śledzie, kotlety schabowe czy mielone.
Żurek, kapuśniak, krupnik, barszcz czerwony, rosół, zupa pomidorowa, ogórkowa,
grzybowa, chłodnik. Pikle, grzyby marynowane, korniszony. Babki, makowce, serniki,
pierniki, pączki i faworki.
Wszystkie lubiane przez Polaków przepisy w jednej książce wzbogacone o popularne
zagraniczne potrawy, które na dobre zadomowiły się w rodzimej kuchni.
Plus praktyczne porady ze starych
książek kucharskich.
Wydawnictwo: DRAGON
Data wydania: 2019-04-13
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 608
Łap zabawki - zaraz odjazd! Rozłóż książkę... i poprowadź lokomotywę, zwiedzając tętniące życiem miasto! ,,Rozłóż i baw się" to seria książek-harmonijek...
Europa na wakacje 10 najpiękniejszych wysp Wybierz się w niezapomnianą podróż po 10 najciekawszych wyspach, idealnych na wakacyjny wyjazd. Odkryj przepiękne...