Kuchnia polska dla diabetyków

Ocena: 0 (0 głosów)
"Odkrycie nowego dania większym jest szczęściem dla ludzkości niż odkrycie nowej gwiazdy." Anthelme Brillat-Savarin

Jak powinien odżywiać się diabetyk? Odpowiedź jest prosta, ale tylko z pozoru – zdrowo. Dla wielu osób (nie tylko tych, którzy chorują na cukrzycę) „zdrowo” znaczy nudno i z wyrzeczeniami. Ta książka kucharska przełamuje ten stereotyp. Autorka – dietetyk od wielu lat pracujący ze „słodkimi ludźmi” – pokazuje, co zrobić, by jedzenie miało wymiar terapeutyczny, ale było także smaczne, urozmaicone i doskonale podane.

W książce znajdziesz: przepisy na śniadania, przekąski, przystawki, zupy, dania główne, desery i kolacje przepisy na dania wegetariańskie, mięsne, rybne, pasty, wypieki, soki i koktajle propozycje dań prostych, łatwych do zrobienia w pięć minut oraz wykwintnych, idealnych na przyjęcia wyliczone dla każdej potrawy indeks glikemiczny, wymienniki węglowodanowe i białkowo-tłuszczowe oraz kaloryczność porady dotyczące racjonalnego odżywiania się w cukrzycy typu 2 wskazówki, jak obliczać IG, WW, WBT i kaloryczność potrawy

Książka adresowana jest przede wszystkim do osób chorych na cukrzycę typu 2. Będzie jednak doskonałą pomocą w kuchni dla wszystkich, którzy dbają o zdrowie i sylwetkę.

Informacje dodatkowe o Kuchnia polska dla diabetyków:

Wydawnictwo: RM
Data wydania: 2015-09-19
Kategoria: Kuchnia
ISBN: 978-83-7773-373-8
Liczba stron: 160

więcej

POLECANA RECENZJA

Kup książkę Kuchnia polska dla diabetyków

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Kuchnia polska dla diabetyków - opinie o książce

Recenzje miesiąca
Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;
Z pamiętnika jeża Emeryka
Obca kobieta
Katarzyna Kielecka
Obca kobieta
Katar duszy
Joanna Bartoń
Katar duszy
Srebrny łańcuszek
Edward Łysiak ;
Srebrny łańcuszek
Oczy Mony
Thomas Schlesser
Oczy Mony
Rok szarańczy
Terry Hayes
Rok szarańczy
Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy