Historia blogerki kulinarnej, która zerwała zaręczyny, odeszła z pracy marzeń i poleciała za szczęściem na inny kontynent.
Po studiach Luisa Weiss pracowała w nowojorskim wydawnictwie. Pewnego dnia postanowiła przekopać się przez kolekcję przepisów, które latami wycinała z gazet. Żeby udokumentować swoją przygodę z gotowaniem, założyła blog The Wednesday Chef, który w oszałamiającym tempie zdobył wiernych czytelników. Ale Luisa wciąż tęskniła za Berlinem, miastem, w którym się urodziła. Po miesiącach sercowych rozterek i rozstaniu z narzeczonym zdecydowała się na skok na głęboką wodę i wróciła do miasta dzieciństwa. Dziś twierdzi, że Paryż może i posiada pewien charme, ale jeżeli chodzi o prawdziwą inspirację w kuchni – jak i w życiu – nie ma to jak Berlin.
Każdy, komu podobała się Julie i Julia, chętnie będzie gotował z Luisą, która postawiła wszystko na jedną kartę i odnalazła miłość tam, gdzie spodziewała się jej najmniej. Luisa oczaruje czytelnika opowieściami o szukaniu z nowym chłopakiem mieszkania w Berlinie, zmaganiach z białymi szparagami, organizacji Święta Dziękczynienia dla trzech naburmuszonych rodzin i oswajaniu nowego życia za pomocą masowej produkcji arcytrudnych do wykonania pierniczków.
Informacje dodatkowe o Kuchnia na walizkach :
Wydawnictwo: Bukowy Las
Data wydania: 2015-04-17
Kategoria: Biografie, wspomnienia, listy
ISBN:
978-83-63431-85-3
Liczba stron: 360
Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Przeczytane:2016-03-16, Ocena: 3, Przeczytałam, 52 książki - 2016, Z biblioteki,