Kuchnia lekkostrawna. Najlepsze przepisy na przekąski, dania i desery w wersji light

Ocena: 6 (1 głosów)

Książka jest swego rodzaju kursem kulinarnym. Zawiera ponad 500 zdjęć, na których krok po kroku przedstawiono najlepsze przepisy kuchni lekkostrawnej. Przepisy opatrzono też fotograficzną mapą składników. W poradniku znajdziemy podstawowe techniki przygotowania sosów, przekąsek, pierwszych i drugich dań oraz deserów. Wszystkie potrawy wykonano w wersji light. Oprócz tradycyjnych potraw w odchudzonej postaci książka zawiera również przepisy na oryginalne i kreatywne dania bogate w smaki.

Odbiorcy

- osoby, które uwielbiają smacznie i lekko jeść

- wszyscy, którzy chcą poznać podstawowe techniki przygotowania we własnej kuchni wyśmienitych potraw lekkostrawnych

Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę

- zawiera techniki wykonania sosów, przekąsek, pierwszych i drugich dań oraz deserów w wersji light

- a także przybliża krok po kroku sposób wykonania różnego rodzaju wyśmienitych oryginalnych dań lekkostrawnych

- zawarte w książce przepisy opatrzono fotograficznymi mapami składników

- wszystkie przepisy zamieszczone w niniejszej książce zostały wykonane w redakcyjnej kuchni i opatrzone zdjęciami

Informacje dodatkowe o Kuchnia lekkostrawna. Najlepsze przepisy na przekąski, dania i desery w wersji light:

Wydawnictwo: Jedność
Data wydania: 2018-12-03
Kategoria: Kuchnia
ISBN: 9788379718030
Liczba stron: 224

więcej

Kup książkę Kuchnia lekkostrawna. Najlepsze przepisy na przekąski, dania i desery w wersji light

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Kuchnia lekkostrawna. Najlepsze przepisy na przekąski, dania i desery w wersji light - opinie o książce

Avatar użytkownika - czyczytasz
czyczytasz
Przeczytane:2019-02-02, Ocena: 6, Przeczytałam,

"Kuchnia lekkostrawna" to pozycja idealna dla osób chcących zmienić swoją dietę na bardziej zdrową i lekką. Książka podzielona została na 5 rozdziałów: techniki podstawowe, przekąski, pierwsze dania, drugie dania i desery. W pierwszym rodziale znajdziemy informacje nt. bazowych produktów i przyrządów używanych w kuchni oraz opis podstawowych technik kucharskich stosowanych w diecie lekkostrawnej. Kolejne rozdziały to przepisy wzbogacone o piękne zdjęcia przedstawiające potrzebne składniki oraz sposób przygotowania. Każdy przepis przedstawiony jest w prosty, zrozumiały sposób i nie wymaga wybitnych zdolności kulinarnych. Umieszczone w książce przepisy mogą być świetną alternatywą dla gotowych, wysokoprzetworzonych dań i półproduktów otaczających nas na każdym kroku w hipermarketach i osiedlowych sklepikach. "Kuchnia lekkostrawna" to doskonały przykład potwierdzający powszechnie znane powiedzenie "less is more". Czasem mniej składników i mniej kombinacji to przepis na więcej smaku i przyjemności z jedzenia.

Link do opinii
Recenzje miesiąca
Srebrny łańcuszek
Edward Łysiak ;
Srebrny łańcuszek
Dziadek
Rafał Junosza Piotrowski
 Dziadek
Aldona z Podlasia
Aldona Anna Skirgiełło
Aldona z Podlasia
Egzamin na ojca
Danka Braun ;
Egzamin na ojca
Cień bogów
John Gwynne
Cień bogów
Rozbłyski ciemności
Andrzej Pupin ;
Rozbłyski ciemności
Wstydu za grosz
Zuzanna Orlińska
Wstydu za grosz
Jak ograłem PRL. Na scenie
Witek Łukaszewski
Jak ograłem PRL. Na scenie
Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy