Kuchnia lekkostrawna. Najlepsze przepisy na przekąski, dania i desery w wersji light

Ocena: 6 (1 głosów)

Książka jest swego rodzaju kursem kulinarnym. Zawiera ponad 500 zdjęć, na których krok po kroku przedstawiono najlepsze przepisy kuchni lekkostrawnej. Przepisy opatrzono też fotograficzną mapą składników. W poradniku znajdziemy podstawowe techniki przygotowania sosów, przekąsek, pierwszych i drugich dań oraz deserów. Wszystkie potrawy wykonano w wersji light. Oprócz tradycyjnych potraw w odchudzonej postaci książka zawiera również przepisy na oryginalne i kreatywne dania bogate w smaki.

Odbiorcy

- osoby, które uwielbiają smacznie i lekko jeść

- wszyscy, którzy chcą poznać podstawowe techniki przygotowania we własnej kuchni wyśmienitych potraw lekkostrawnych

Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę

- zawiera techniki wykonania sosów, przekąsek, pierwszych i drugich dań oraz deserów w wersji light

- a także przybliża krok po kroku sposób wykonania różnego rodzaju wyśmienitych oryginalnych dań lekkostrawnych

- zawarte w książce przepisy opatrzono fotograficznymi mapami składników

- wszystkie przepisy zamieszczone w niniejszej książce zostały wykonane w redakcyjnej kuchni i opatrzone zdjęciami

Informacje dodatkowe o Kuchnia lekkostrawna. Najlepsze przepisy na przekąski, dania i desery w wersji light:

Wydawnictwo: Jedność
Data wydania: 2018-12-03
Kategoria: Kuchnia
ISBN: 9788379718030
Liczba stron: 224

więcej

Kup książkę Kuchnia lekkostrawna. Najlepsze przepisy na przekąski, dania i desery w wersji light

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Kuchnia lekkostrawna. Najlepsze przepisy na przekąski, dania i desery w wersji light - opinie o książce

Avatar użytkownika - czyczytasz
czyczytasz
Przeczytane:2019-02-02, Ocena: 6, Przeczytałam,

"Kuchnia lekkostrawna" to pozycja idealna dla osób chcących zmienić swoją dietę na bardziej zdrową i lekką. Książka podzielona została na 5 rozdziałów: techniki podstawowe, przekąski, pierwsze dania, drugie dania i desery. W pierwszym rodziale znajdziemy informacje nt. bazowych produktów i przyrządów używanych w kuchni oraz opis podstawowych technik kucharskich stosowanych w diecie lekkostrawnej. Kolejne rozdziały to przepisy wzbogacone o piękne zdjęcia przedstawiające potrzebne składniki oraz sposób przygotowania. Każdy przepis przedstawiony jest w prosty, zrozumiały sposób i nie wymaga wybitnych zdolności kulinarnych. Umieszczone w książce przepisy mogą być świetną alternatywą dla gotowych, wysokoprzetworzonych dań i półproduktów otaczających nas na każdym kroku w hipermarketach i osiedlowych sklepikach. "Kuchnia lekkostrawna" to doskonały przykład potwierdzający powszechnie znane powiedzenie "less is more". Czasem mniej składników i mniej kombinacji to przepis na więcej smaku i przyjemności z jedzenia.

Link do opinii
Recenzje miesiąca
Smolarz
Przemysław Piotrowski
Smolarz
Wszyscy zakochani nocą
Mieko Kawakami
Wszyscy zakochani nocą
Babcie na ratunek
Małgosia Librowska
Babcie na ratunek
Zaniedbany ogród
Laurencja Wons
Zaniedbany ogród
Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk
 Baśka. Łobuzerka
Dziennik Rut
Miriam Synger
Dziennik Rut
Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy