Już co trzeci Polak cierpi na nietolerancję laktozy. U wielu osób stwierdza się też pewien stopień nietolerancji mleka i jego pochodnych.
Badania naukowe potwierdzają wpływ białka mleka - kazeiny - na rozwój nowotworów i chorób autoimmunologicznych. Istnieją również dowody na to, że z wiekiem ciało człowieka traci zdolność produkcji enzymów niezbędnych do trawienia mleka, a bogata w nabiał dieta naraża nas na alergie oraz inne dolegliwości związane z układem odpornościowym i trawiennym. Kuchnia bez mleka prezentuje 100 przepisów na pyszne potrawy z alternatywnych dla mleka produktów, takich jak mleko migdałowe, sojowe, kokosowe, z brązowego ryżu czy nasion konopi.
Wydawnictwo: Buchmann
Data wydania: 2014-10-08
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 192
Pełne fantazji historyjki, które pocieszą, ukoją żal i wzmocnią siły naszych dzieci, podpowiedzą, jak być samodzielnym i odważnym. Kiedy...
Książki z zabawami edukacyjnymi, zadaniami, zagadkami i mnóstwem kolorowanek. Dzięki nim dziecko ćwiczy: - logiczne myślenie - kreatywność -...
Chcę przeczytać,