Ku twej wieczności #5

Niesio i Pioran zostają rozdzieleni na wyspie Jananda, stanowiącej miejsce zsyłki dla przestępców z całego świata. Jedyną ich nadzieją na ponowne spotkanie jest zwycięstwo Niesia w wielkim turnieju i objęcie stanowiska lidera żyjącej tam społeczności. Czy nieśmiertelny chłopiec zdoła wyjść zwycięsko z serii niezwykle brutalnych pojedynków i ocalić Pioran? Czy pobyt na Janandzie przysłuży się jego dalszemu rozwojowi? I co planuje tajemnicza zakapturzona postać, której machinacje sprowadziły go na wyspę?
Oto pełna zwrotów akcji opowieść o dążeniu do wolności.

Informacje dodatkowe o Ku twej wieczności #5:

Wydawnictwo: Kotori
Data wydania: 2019 (data przybliżona)
Kategoria: Komiksy

Tagi: bóg

Kup książkę Ku twej wieczności #5

Ku twej wieczności #5 - opinie o książce

Avatar użytkownika - wkp
wkp
Przeczytane:2019-03-01, Ocena: 4, Przeczytałem,

EMOCJONALNA WIECZNOŚĆ

Umarł król, niech żyje król – można by powiedzieć. Ledwie pół roku temu skończyła się znakomita seria Yoshitoki Oimy „Kształt twojego głosu”, a już mamy piąty tomik jej kolejnego dzieła. „Ku twej wieczności”, bo o nim mowa, to odejście autorki w zupełnie inne klimaty, z jednoczesnym zachowaniem jej stylu, emocji, do jakich nas przyzwyczaiła i znakomitego zaplecza obyczajowego. Komu więc podobała się opowieść o chłopaku chcącym zadośćuczynić krzywdy wyrządzone głuchej dziewczynie, ten na pewno będzie zadowolony śledząc losy istoty uczącej się człowieczeństwa.

Siedmioletnia Ligard marzyła o zostaniu pisarką, ale jej życie zaczęło się rozpadać, kiedy zginęła jej matka. Kościół winnym jej śmierci uznał męża i tak ich córka została sierotą. Od tej chwili zaczęła się jej tułaczka, a dziewczynka statkiem wyruszyła w świat. Świat brutalny i niegościnny, ale jakże fascynujący. Mając czternaście lat poznała Niesia a w toku kolejnych wydarzeń stała się jego towarzyszką.
Teraz rozdzielony z Pioran Niesio znajduje się z Ligard na wyspie Janada. Chce odnaleźć Pioran, jednak by to mogło się ziścić, musi wygrać wielki turniej i stanąć na czele tutejszej ludności. Jednak czy zdoła poradzić sobie z morderczymi walkami, jakie na niego czekają? Zadanie nie będzie łatwe, a przecież to nie koniec. Bo pewna postać miała jakiś cel w sprowadzeniu go tu, ale co nim było? I co jeszcze czeka na Niesia?

Całość recenzji na moim blogu: https://ksiazkarniablog.blogspot.com/2019/03/ku-twej-wiecznosci-5-yoshitoki-oima.html

Ku twej wieczności #2
Yoshitoki Oima0
Okładka ksiązki - Ku twej wieczności #2

Chcąc ukryć przed ludem Ninanna prawdę o Czarcim Niedźwiedziu, wysłannicy Yanome zabierają March, Paronę i Niesia do swojego kraju. Zetknięcie się z tętniącym...

Ku twej wieczności #13
Yoshitoki Oima0
Okładka ksiązki - Ku twej wieczności #13

Mija kilkaset lat od oblężenia Renril. Świat zapomniał o zagrożeniu ze strony kołatników. Nastały czasy pokoju, a heroiczna walka Niesia i jego przyjaciół...