Rozpoczyna się bitwa o Renril. Niesio, Kai, Hairo i Messar mają przeciw sobie całą potęgę kołatników. Działania wroga wydają się nie do poskromienia, a długotrwała walka odbija się nie tylko na kondycji fizycznej obrońców, ale również na ich psychice. Tymczasem przez dotknięte wojną miasto wędruje pewna dziewczynka, niestrudzenie szukając Niesia. Oto opowieść o płaceniu życiem za życie.
Wydawnictwo: Kotori
Data wydania: 2020 (data przybliżona)
Kategoria: Komiksy
Shoya Ishida nade wszystko ceni przygody i dobrą zabawę. Jest energiczny i wszędzie go pełno. Kiedy więc w klasie pojawia się nowa koleżanka – niesłysząca...
Na początku była kula, ciśnięta przez czyjąś dłoń na powierzchnię ziemi. Niezwykły byt zdolny uczyć się i zmieniać swój kształt. Istota obdarzona...
Przeczytane:2020-10-26, Ocena: 4, Przeczytałem,
W DRODZE DO WIECZNOŚCI
Wieczność
Czysta forma
Cud i absolut to wieczność
(…)
Z haustem powietrza w wieczność
Wieczność na dachach świata
Ostateczne randez vous
Nie psuj mi snów
- Pidżama porno
Jedenasty tomik „Ku twej wieczności” to, najprościej rzecz ujmując, kolejna porcja tych samych wrażeń, emocji, przygód i akcji. Autorka swoim zwyczajem powiela schematy, do których nas przyzwyczaiła. I chociaż nie jest to tak świetna opowieść, jak poprzednie dokonanie Yoshitoki Oimy, „Kształt twego głosu”, wciąż dostajemy kawał dobrej rozrywki z gatunku szeroko pojmowanej fantastyki.
Nadszedł bardzo niespokojny czas. Czas bitwy o Renril, gdzie Niesio, Kai, Hairo i Messer muszą zmierzyć się z kołatnikami, którzy wydają się nie do pokonania. Walka trwa, ale niestety wykańcza ona zarówno psychicznie, jak i fizycznie i nic nie zapowiada zamiany na lepsze.
To jednak nie koniec wydarzeń. Wojna to jedno, ale w mieście pojawia się dziewczyna, która szuka… Niesia. Kim jest, czego od niego chce i co z tego wyniknie?