Ku edukacji zorientowanej na zmianę społecznego obrazu osób niepełnosprawnych

Książka adresowana jest do nauczycieli szkół ogólnodostępnych i integracyjnych jako realizatorów idei edukacji zorientowanej na zmianę społecznego obrazu osób niepełnosprawnych. W pierwszej części ukazano "obcość" osoby niepełnosprawnej w perspektywie makro. W drugiej - rozważania koncentrują się wokół szkoły. Część trzecia obejmuje problematykę kształtowania wizerunku osób niepełnosprawnych u pełnosprawnych uczniów.

Informacje dodatkowe o Ku edukacji zorientowanej na zmianę społecznego obrazu osób niepełnosprawnych:

Data wydania: 2005 (data przybliżona)
Kategoria: Pedagogika
ISBN: 83-89163-12-8

Kup książkę Ku edukacji zorientowanej na zmianę społecznego obrazu osób niepełnosprawnych

Ku edukacji zorientowanej na zmianę społecznego obrazu osób niepełnosprawnych - opinie o książce

Avatar użytkownika - iwona-w
iwona-w
Przeczytane:2013-07-22, Ocena: 6, Przeczytałam,
Książka obnaża program ukryty i stereotypy dotyczące osób niepełnosprawnych zawarte w materiałach edukacyjnych. Ukazuje możliwości wprowadzania zmian w skali makro i mikro.
Jakość życia uczniów z niepełnosprawnością intelektualną w stopniu lekkim
Sadowska Sławomira0
Okładka ksiązki - Jakość życia uczniów z niepełnosprawnością intelektualną w stopniu lekkim

Jakość życia jako interdyscyplinarny obszar badawczy - rekonstrukcja podejśćbadawczych w perspektywie historycznej. Jakość życia osób z niepełnosprawnością...