DUSZPASTERZ WIĘŹNIÓW I PROSTYTUTEK

Tyle cierpienia trudno zmieścić w jednym życiu: dzieciństwo w rodzinie alkoholowej, przemoc psychiczna i fizyczna, wykorzystanie seksualne, poprawczak, gang... Zło otaczało go niemal nieustannie, nie mógł przed nim uciec. Nigdy nie czuł się bezpiecznie.

Dzisiaj o. Jean-Philippe Chauveau to kapelan aresztu. Prowadzi domy dla młodych uzależnionych. Jest szefem stowarzyszenia, które pomaga ludziom prostytuującym się.

Jak to możliwe, że człowiek tak okrutnie skrzywdzony przez alkohol, przemoc i gwałt zaczął nieść nadzieję i pomoc właśnie tym, którzy są uwikłani w uzależnienia, przestępstwa i prostytucję?

Uwielbiam historie, w których bohater po ludzku jest skazany na beznadzieję, opuszczenie i porażkę, ale Bóg nie daje za wygraną. Interweniuje, udowadniając, że nie ma ludzi zbyt poranionych i przegranych. Polecam tę książkę - jest pełna takiej Nadziei! Zetknięcie z nią grozi przemianą myślenia i w konsekwencji całego życia.

Krzysztof Demczuk, lider wspólnoty Metanoia, prezes zarządu Fundacji Aplica, psychoterapeuta

Informacje dodatkowe o Kto z nas jest bez grzechu?. Poruszająca historia kapłana, który poświęcił swoje życie ludziom z marginesu, przegranym i zagubionym:

Wydawnictwo: Esprit
Data wydania: 2018-05-23
Kategoria: Literatura faktu, reportaż
Tytuł oryginału: Que celui qui na jamais péché : prtre auprs des toxicomanes, des prisonniers, des SDF, des prostituées

Kup książkę Kto z nas jest bez grzechu?. Poruszająca historia kapłana, który poświęcił swoje życie ludziom z marginesu, przegranym i zagubionym

Kto z nas jest bez grzechu?. Poruszająca historia kapłana, który poświęcił swoje życie ludziom z marginesu, przegranym i zagubionym - opinie o książce

Zły Samarytanin
Jarosław Dobrowolski ;