Księga mężczyzn. Wykorzystaj kryzys męskości, by odkryć samego siebie

Książka jest zbiorem humorystycznych dialogów obnażających rolę mężczyzny we współczesnym społeczeństwie. Osho analizuje różne aspekty osobowości mężczyzny. Ukazuje wpływ, jaki postawy mężczyzn wywierają na społeczeństwo. Wyjaśnia, w jaki sposób energię, która zwykle jest wyrażana poprzez destrukcję i negatywne zachowania, można twórczo transformować. Podaje szereg metod medytacyjnych, które stanowią praktyczną pomoc w procesie przemiany. Osho z wielką precyzją ukazuje ewolucyjny proces rozwoju mężczyzny od Adama, poprzez Niewolnika, Syna, Homoseksualistę, Męża, Kapłana, Polityka, Amerykanina do postaci Zorby i Buddy, co stanowi jego zdaniem ukoronowanie męskiej świadomości.

Informacje dodatkowe o Księga mężczyzn. Wykorzystaj kryzys męskości, by odkryć samego siebie:

Wydawnictwo: Czarna Owca
Data wydania: 2008 (data przybliżona)
Kategoria: Psychologia

Kup książkę Księga mężczyzn. Wykorzystaj kryzys męskości, by odkryć samego siebie

Księga mężczyzn. Wykorzystaj kryzys męskości, by odkryć samego siebie - opinie o książce

Księga dzieci. Nie bój się być sobą
Osho0
Okładka ksiązki - Księga dzieci. Nie bój się być sobą

Dzieci są spontaniczne, zachowują się swobodnie. Są radosne i gotowe do zabawy, twórcze. Nasza kultura przejawia skłonność do patrzenia na dzieciństwo...

Równowaga ciała i umysłu. Wykorzystaj umysł, by uzdrowić ciało
OSHO0
Okładka ksiązki - Równowaga ciała i umysłu. Wykorzystaj umysł, by uzdrowić ciało

Ciało jest twoja ziemią, jesteś w nim zakorzeniony. Świadomość jest drzewem twojego ciała. Myśli są jak owoce. Medytacja jest jak kwiaty. Twoje ciało wspiera...

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;