Elżbieta Svensson z nutą ironii, sarkazmu, ale też ciętego dowcipu zaprawionego szczerością silniejszą niż poprawność polityczna, opowiada swoją historię, zwracając się bezpośrednio do kobiet – czytelniczek.
Wszystko zaczęło się od internetowego portalu plotkarskiego i artykułu dotyczącego jednej z polskich celebrytek. Z pozoru niewinne stwierdzenie zawarte w tekście stało się dla Elżbiety punktem wyjścia i czynnikiem zmuszającym ją do rewizji całego swojego życia oraz małżeństwa.
Czy uda się jej odnaleźć zagubioną radość, pewność siebie i życie? Odpowiedź znajduje się na kartach powieści „Kryzysowy plan życiowy”.
Wydawnictwo: e-bookowo.pl
Data wydania: 2017-12-14
Przeczytane:2018-07-11, Ocena: 3, Przeczytałam, Book Tour, Przeczytaj tyle, ile masz wzrostu, 26 książek 2018, 52 książki 2018,
Przeczytałam ją szybko, ponieważ książka nie jest gruba. Dodatkowo jest lekko napisana. Niestety nie zapadła mi jakoś specjalnie w pamięci. Fabuła nieskomplikowana, bohaterowie tacy... hmm nijacy bym rzekła, bez wyrazu. Wszystko zmierza w jednym celu, nie ma w niej nic zaskakującego, co bardzo lubię w takich historiach.
Książka przeczytana w ramach BT organizowanego przez Papierowy Bluszcz, Zapatrzona w książki oraz Marta wśród książek.