Krocząc między światami

Książka, którą trzymasz w rękach to kontynuacja historii dziewczyny obdarzonej niezwykłym darem widzenia tych, którzy utknęli w naszym świecie.
To opowieść o sile przyjaźni, o budowaniu relacji w rodzinie, a także o urokach natury.
Inka po odejściu ukochanego Bartka wraca na Mazury.
Tym razem młoda dziennikarka bierze pod lupę temat Piramidy w Rapie.
Co skrywa niezwykły grobowiec rodziny Fahrenheid?
Jak historia budowli i powtarzane przez dziesięciolecia legendy wpłyną na życie mieszkańców współczesnej wsi?
Czy Ince uda się uciec od świata umarłych i odnaleźć szczęście, którego tak bardzo pragnie?

Informacje dodatkowe o Krocząc między światami:

Wydawnictwo: selfpublishing
Data wydania: 2024-12-15

Kup książkę Krocząc między światami

Krocząc między światami - opinie o książce

Avatar użytkownika - zaczytaj_chwile
zaczytaj_chwile
Przeczytane:2025-01-09, Ocena: 5, Chcę przeczytać, Mam,

Anna Bengueddah w „Krocząc między światami” snuje intrygującą opowieść o Ince, która po stracie bliskiej osoby stara się na nowo odnaleźć sens życia. Wyjazd na Mazury, początkowo zaplanowany jako urlop, staje się dla niej podróżą w głąb siebie. Wśród malowniczych krajobrazów i lokalnych legend odkrywa coś więcej niż tylko tajemnice regionu, ma też napisać artykuł o piramidzie Fahrenheita w Rapie.

Napotykając niezwykłe zjawiska, Inka powoli zaczyna rozumieć, że jej życie może wyglądać inaczej, niż sobie wyobrażała. Spotkania z nowymi ludźmi oraz udział w obrzędach Nocy Kupały otwierają przed nią drzwi do świata, który wydaje się jednocześnie przerażający i fascynujący. Czy znajomość z Bartkiem przysporzy jej kłopotów czy może otworzy nowe możliwości? Czy stęsknione serce można wyleczyć nową relacją? Przekonajcie się sami, co zrobi Inka ze swoim życiem. Obiecała przecież tacie, że się nie podda. Ale czy odważy się zaryzykować i zmienić całkowicie wszystko? Inka, zagubiona w świecie wspomnień i pragnąca miłości, odnajduje nowe znaczenie swojego życia, gdy dzięki swojemu darowi ratuje kolejne istnienie.

Krocząc między światami” to opowieść o stracie, nadziei i odnajdywaniu siebie, która zostawia trwały ślad w sercu czytelnika. Czy Inka znajdzie spokój i ukoi swoje złamane serce w mazurskiej ciszy? Autorka mistrzowsko łączy elementy lokalnej historii i folkloru mazurskiego, tworząc atmosferę pełną mistycyzmu i refleksji. Ta książka to nie tylko podróż przez świat nieobecnych, ale także przez zakamarki ludzkiej duszy. Odnajdujemy tu emocje, które na długo pozostaną w pamięci, oraz refleksje nad wartością bliskości i miłości. Piękna i wzruszająca lektura, która skłania do głębokich przemyśleń. Chciałabym tyle opowiedzieć ale nie będę zdradzać treści. Polecam przeczytać.

"Nie chciała żyć przeszłością. Nic już jej nie zmieni i nie ma na nią wpływu. Musi pozwolić mu odejść. Tyle odcieni życia było przed nią. Chciała cieszyć się każdym nowym dniem. Celebrować każdy wschód słońca i zasypiać w zgodzie ze sobą."

Cienie przeszłości
Anna Bengueddah0
Okładka ksiązki - Cienie przeszłości

Inka – obdarzona darem widzenia tych, którzy utknęli w naszym świecie. Losy niezwykłej dziennikarki wplatają się w niewygodne historie o byłych...

Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk