Kreatywne zabawy świąteczne. Szopka na Boże Narodzenie

Przeczytajcie zawartą w tej książce biblijną historię narodzin Jezusa, który przyszedł na świat w ubogiej stajence. Następnie wykonajcie z plasteliny i kilku innych materiałów postaci występujące w szopce bożonarodzeniowej. A potem bawcie się wspaniale, przedstawiając wydarzenia, o których czytaliście w książce. Możecie naśladować dialogi, tworzyć scenki i realizować własne pomysły związane z tą historią. Zaproście do zabawy całą rodzinę! To doskonała okazja, by razem spędzić czas i przygotować się do świąt Bożego Narodzenia. Własnoręcznie wykonana szopka będzie wyjątkową ozdobą waszego domu. Bądźcie kreatywni! To doskonałe ćwiczenie i zabawa dla wyobraźni! Lista potrzebnych materiałów, proste instrukcje i przejrzyste fotografie ułatwią wykonanie figurek i scenografii.

Zestaw zawiera:
1. Książkę z opowieścią o narodzeniu Dzieciątka i pomysłami na wykonanie oryginalnej szopki bożonarodzeniowej.
2. Pudełko plasteliny w 6 kolorach – na dobry początek.

Odbiorcy:
– dzieci, które lubią prace plastyczne;
– dzieci potrzebujące ćwiczeń motoryki małej podanych w formie zabawy;
– rodzice i opiekunowie szukający twórczych pomysłów na wspólne spędzanie czasu z dzieckiem.

Dlaczego warto nabyć tę książkę?
– w ciekawy sposób zapoznaje dzieci z historią narodzin Jezusa i przygotowuje do świąt Bożego Narodzenia;
– rozwija umiejętności manualne i wyobraźnię dziecka;
– zapewnia długie godziny twórczej zabawy;
– rozbudza zainteresowanie sztukami plastycznymi i zachęca do aktywności w tym obszarze.

Informacje dodatkowe o Kreatywne zabawy świąteczne. Szopka na Boże Narodzenie:

Wydawnictwo: Jedność