Czytanie metodą sylabową. Książka przyjazna dzieciom z dysleksją.
Wydawnictwo: OLESIEJUK
Data wydania: 2022-06-12
Kategoria wiekowa: 3-5 lat
Tytuł oryginału: Frozen- Story book
Język oryginału: Angielski
Tłumaczenie: Elżbieta Lekan
Ilustracje:Disney
Bałwanek Olaf podczas wiosennego spaceru znajduje gniazdo z jajkiem. Ponieważ jajko musi mieć ciepło, Anna robi na drutach sweterek i czapeczkę. Pod troskliwą opieką wykluwa się pisklaczek, a kiedy wyrastają mu piórka, Olaf wypuszcza go na wolność.
Mały kurczaczek cieszy się, ze nie ma tylu przyjaciół. Ta urocza książeczka o zabawnym kształcie wszystkim dzieciom podaruje promyk wiosennego słońca....
Ruszaj w podróż po zakątkach najsłynniejszego gatunku muzycznego! Tylko uważaj przy machaniu głową, nie odpowiadamy za uszczerbki w owłosieniu! Czeka...
Przeczytane:2024-01-19, Ocena: 5, Przeczytałem, Insta challenge. Wyzwanie dla bookstagramerów 2024, Przeczytaj tyle, ile masz wzrostu – edycja 2024, Wyzwanie - wybrana przez siebie liczba książek w 2024 roku, 12 książek 2024, 26 książek 2024, 52 książki 2024,
W prawdzie nauka czytania jeszcze przed nami i w sumie nie interesowałam się żadnymi pomocami. Ale jakiś czas temu dostaliśmy prezent od wydawnictwa w postaci trzech książek właśnie z tej serii.
Do nas trafiły książeczki z serii o Kubusiu Puchatku, Krainy Lodu oraz Encanto. Ale widziałam, że są jeszcze dostępne z Spidey i Superkumle, Auta oraz Luca.
Seria ,,1, 2, 3 czytasz ty!" podzielona jest na trzy poziomy. Z każdym poziomem rośnie poziom trudności jak i ilość tekstu do czytania. Jednak w każdej z książek tekst jest podzielony na sylaby, a niektóre wyrazy zastąpione są obrazkami.
Co jeszcze jest w tych książkach fajnego? Oczywiście naklejki, które motywują do nauki oraz dyplom czytelnika. Ale także znajdziemy zadania, które sprawdzą czy dziecko czyta ze zrozumieniem.
Mi osobiście podoba się taka forma nauki, zawsze to dodatkowa frajda niż nauka czytania tylko z książek szkolnych.
Mam nadzieje, że Antek będzie chciał się z nimi uczyć czytania. Oczywiście historie z książek już zna, bo mu czytałam.
Ale jeżeli Wasze dzieci są w trakcie nauki czytania to zachęcam do przetestowania tych książek ?