Kotki i smoki: Smocze kwiaty

Dzielny kociak Mo znów wyrusza na pełną przygód wyprawę. Zbliżają się urodziny jego mamusi i chciałby dać jej wyjątkowy prezent - bukiet smoczych kwiatów. Rosną one w wysokich górach, a dostępu do nich strzeże lodowy smok. Na szczęście, mały czytelniku, Mo będzie mógł liczyć na Twoją pomoc! Bo to Ty jesteś bohaterem!

Do samodzielnej lektury od 6. roku życia i do wspólnej zabawy z rodzicem dla młodszych!

Informacje dodatkowe o Kotki i smoki: Smocze kwiaty:

Wydawnictwo: Fox Publishing
Data wydania: 2023-04-12
Kategoria: Komiksy

Tagi: Komiks i powieść graficzna - przygodowe i sensacyjne

Kup książkę Kotki i smoki: Smocze kwiaty

Kotki i smoki: Smocze kwiaty - opinie o książce

Kociak Mo stanął przed bardzo ważnym zadaniem! Musi znaleźć 5 pięknych smoczych kwiatów, żeby ułożyć z nich bukiet urodzinowy dla swojej mamy. Pomożemy mu? Pewnie, że tak. Pokonamy smoka? Yyy, mam nadzieję!

"Kotki & Smoki. Smocze kwiaty" to komiks paragrafowy dla najmłodszych czytelników. Jest bardzo kolorowo i uroczo narysowany, na kadrach są ukryte tajne przejścia, symbole wymagane w potyczkach, klejnoty, które dodają nam dodatkowych punktów - jednym słowem jesteśmy zmuszeni do skupienia uwagi i dokładnego analizowania każdego obrazka. Podobały mi się obowiązkowe przystanki na przekąski!

Co chwilę przeskakujemy pomiędzy różnymi stronami, na szczęście wszystkie są wyraźnie oznaczone, więc gra jest bardzo wygodna w użytkowaniu. Mnie samej zapewniła dobrą rozrywkę, więc wyobrażam sobie, jak bardzo spodoba się dzieciom. Na końcu książki jest umieszczona mapka całej lokacji, zauważyłam sporo numerów, do których nie dotarłam, a grałam dosyć długo.

Polecam z czystym sumieniem.

Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk