Inne wydania:
Michio Kaku, odkrywca i fizyk, autor bestsellerów, w „Kosmosie Einsteina” snuje opowieść, w której splata biografię uczonego z jego dziełem, ukazując Wszechświat takim, jakim widział go Einstein, i pozwalając nam na jedyne w swoim rodzaju wniknięcie w sposób myślenia Einsteina. Chociaż teorie Einsteina miały niezwykle rozległe implikacje, on sam myślał właściwie w kategoriach prostych fizycznych obrazów – pędzących pociągów, spadających wind, rakiet, zegarów w ruchu. I rzeczywiście, z dwóch takich obrazów wyłoniła się teoria względności, która wstrząsnęła posadami świata. Einstein pozostaje największym i najbardziej uwielbianym uczonym wszech czasów, ale jego praca i jego dziedzictwo nie zawsze są rozumiane. „Kosmos Einsteina” jest wspaniałą nowatorską drogą do poznania idei i życia Einsteina.

Informacje dodatkowe o Kosmos Einsteina. Jak wizja wielkiego fizyka zmieniła nasze rozumienie czasu i przestrzeni:

Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: 2012-04-19
Kategoria: Popularnonaukowe
ISBN: 978-83-7839-114-2

Kup książkę Kosmos Einsteina. Jak wizja wielkiego fizyka zmieniła nasze rozumienie czasu i przestrzeni

Kosmos Einsteina. Jak wizja wielkiego fizyka zmieniła nasze rozumienie czasu i przestrzeni - opinie o książce

Boskie równanie. W poszukiwaniu teorii wszystkiego
Michio Kaku0
Okładka ksiązki - Boskie równanie. W poszukiwaniu teorii wszystkiego

Jedno równanie unifikujące wszystkie oddziaływania i opisujące każde zjawisko - od ruchu rozszerzającego się Wszechświata po najmisterniejszy taniec...

Fizyka przyszłości Nauka do 2100 roku
Michio Kaku 0
Okładka ksiązki - Fizyka przyszłości Nauka do 2100 roku

Hipotetyczna podróż przez następne stulecie naukowych innowacji i odkryć.\r\n\r\n \r\n\r\nTematem poprzednich książek Michio Kaku były rewolucyjne idee...

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;