Korsyka. GR20 i inne trasy piesze na wybrzeżu i w głębi wyspy

Une montagne dans la mer — góra na morzu — tak jest często nazywana Korsyka. Wnętrze wyspy to rozległa mozaika ośnieżonych szczytów i głębokich, lesistych dolin przypominająca najdziksze regiony kontynentalnej Europy. Patrząc na ten surowy krajobraz otoczony pierścieniem piaszczystych plaż i błękitem morza, podziwiając widoki, które w pogodny dzień sięgają aż do odległych Alp i wybrzeży Toskanii, łatwo zrozumieć, dlaczego tak wiele osób uważa Korsykę za najpiękniejsze miejsce w rejonie Morza Śródziemnego. Niniejsza ksiazka ma pomóc Czytelnikowi w zorganizowaniu wyprawy na szlaki Korsyki. Przewodnik został podzielony na osiem części. Część pierwsza zawiera informacje przydatne przed wyruszeniem w drogę. Część druga obejmuje wiadomości o historii, kulturze, społeczeństwie i przyrodzie Korsyki. Przedstawiono w niej również informacje praktyczne. Część trzecia to przewodnik po głównych miastach Korsyki.Części 4–8 prezentują poszczególne szlaki piesze. Wybraliśmy pięć z nich - GR20, Mare a Mare Nord, Tra Mare e Monti, Mare a Mare Sud i Littoral Sartenais Prowadzą one przez najbardziej charakterystyczne obszary górskie oraz wyjątkowo piękny odcinek wybrzeża na południowym krańcu wyspy. Ksiazka do kupienia przez strone internetowa wydawnictwa www.podroznik.com.pl

Informacje dodatkowe o Korsyka. GR20 i inne trasy piesze na wybrzeżu i w głębi wyspy:

Wydawnictwo: Sklep Podróżnika
Data wydania: 2010-02-16
Kategoria: Przewodniki turystyczne
ISBN: b.d

Kup książkę Korsyka. GR20 i inne trasy piesze na wybrzeżu i w głębi wyspy

Korsyka. GR20 i inne trasy piesze na wybrzeżu i w głębi wyspy - opinie o książce

Kyle
T.M. Piro