Koniec końców. Seria niefortunnych zdarzeń. Tom 13

Inne wydania:

Jeśli uważacie, że po dwunastu tomach pełnych udręk i niegodziwości sieroty Baudelaire zasługują na trochę szczęścia, to... A zresztą przekonajcie się sami!

Wioletce, Klausowi i Słoneczku udało się opuścić hotel Ostateczność, który okazał się dla nich niezbyt przyjaznym miejscem. Sieroty nie przypuszczały jednak, że los zadrwi z nich w okrutny sposób, bo oto skończyły, dryfując po oceanie w niewielkiej łodzi - z Hrabią Olafem na pokładzie. Zrządzeniem losu rozbitkowie trafiają na zamieszkaną wyspę. Ich radość jednak szybko gaśnie, gdy dowiadują się, według jakich zasad funkcjonują miejscowi. Wioletka, Klaus i Słoneczko będą musieli się zmierzyć ze stadem dzikich owiec, łagodnym jak baranek przywódcą wyspiarzy, podejrzanym napojem i... upiornym sekretem własnych rodziców.

Książki Lemony Snicketa mają w sobie to coś, co chwyta za serce i sprawia, że ,,Seria niefortunnych zdarzeń" zyskała miliony wielbicieli na całym świecie, a także została zekranizowana.

Informacje dodatkowe o Koniec końców. Seria niefortunnych zdarzeń. Tom 13:

Wydawnictwo: HarperKids
Data wydania: 2024-11-13
Tytuł oryginału: The End

Tagi: Beletrystyka dla dzieci i młodzieży Opowieści obyczajowe i rodzinne dla dzieci i młodzieży Opowieści humorystyczne dla dzieci i młodzieży Dzieci od ok. 8 lat

Kup książkę Koniec końców. Seria niefortunnych zdarzeń. Tom 13

Koniec końców. Seria niefortunnych zdarzeń. Tom 13 - opinie o książce

Avatar użytkownika - Tsular
Tsular
Przeczytane:2022-02-01, Ocena: 4, Przeczytałem,

Ostatni już tom przynosi nam wiele zaskoczeń i mało wyjaśnień, zaskakujące jest to, że tom ten posiada 14 rozdziałów a nie 13 jak wcześniejsze 12 tomów. Nie wyjaśnia nam za to prawie niczego oprócz końca końców Hrabiego Olafa i tego co spotkało sieroty po sztormie na pełnym morzu i jakie w tym miała udział Kit Snicket. Książka tak jak można przypuszczać kończy się wielkim niedopowiedzeniem i jak sam narrator przytacza koniec historii nie może mieć prawdziwego końca bo i nie ma prawdziwego początku, przynajmniej w tym przypadku, mimo to czytelnik powinien się tego spodziewać, bo też ma to specyficzny charakter.

Avatar użytkownika - Irja
Przeczytane:2013-07-05, Ocena: 5, Przeczytałam,
Avatar użytkownika - nati104
nati104
Przeczytane:2012-08-30, Ocena: 4, Przeczytałam,
Kto to może być o tej porze?
Lemony Snicket0
Okładka ksiązki - Kto to może być o tej porze?

Zanim zaryzykujesz lekturę tej książki, odpowiedz sobie na następujące pytania: Czy jesteś ciekaw, co się dzieje w nadmorskim miasteczku, które już nie...

Seria Niefortunnych Zdarzeń: Akademia Antypatii
Lemony Snicket0
Okładka ksiązki - Seria Niefortunnych Zdarzeń: Akademia Antypatii

Drogi Czytelniku! Jeżeli szukasz opowieści o wesołych dzieciach, wiodących fajne życie w internacie, to poszukaj sobie jej gdzie indziej. Wioletka, Klaus...

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;