KONCEPCJA EDUKACJI FIZYCZNEJ. ZDROWIE. SPORT. REKREACJA.

Koncepcja edukacji fizycznej „Zdrowie, Sport, Rekreacja”, to programy nauczania wychowania fizycznego dla czterech etapów edukacyjnych. Jest to jedyny obecnie na rynku edukacyjnym spójny program kształcenia w zakresie wychowania fizycznego dla wszystkich etapów edukacji przygotowany w oparciu o nową podstawę programową wprowadzoną do realizacji 01 września 2009 r. Książka „Zdrowie. Sport. Rekreacja. Wychowanie fizyczne w edukacji wczesnoszkolnej” jest pierwszą częścią tej koncepcji. Zawiera ona program wychowania fizycznego dla klas I – III w oparciu o nową podstawę programową oraz przykłady podstawowych dokumentów pracy nauczyciela czyli: -rozkłady materiału- szczegółowy plan pracy dla kolejnych klas; - standardy wymagań i zasady oceniania; - przykładowe konspekty zajęć; - materiały do diagnozy i ewaluacji Prezentowany w poradniku materiał może być wzorem i inspiracją dla nauczycieli w tworzeniu własnych dokumentów dostosowanych do realiów życia konkretnej placówki oświatowej. Podane przykłady planowania pracy, ćwiczeń, zabaw, gier i osnów lekcyjnych powinny nie tylko pomóc w prowadzeniu zajęć wychowania fizycznego, ale zachęcić także do poszukiwania własnych, ciekawych rozwiązań. Książka winna być pomocą w planowaniu i organizacji zajęć wychowania fizycznego zarówno dla nauczycieli nauczania początkowego jak i specjalistów z zakresu wychowania fizycznego realizujących zajęcia edukacji fizycznej wydzielonych z edukacji wczesnoszkolnej.

Informacje dodatkowe o KONCEPCJA EDUKACJI FIZYCZNEJ. ZDROWIE. SPORT. REKREACJA. :

Wydawnictwo: Oficyna Wydawnicza Impuls
Data wydania: 2010-03-10
Kategoria: Pedagogika
ISBN: 978-83-7587-288-0

Kup książkę KONCEPCJA EDUKACJI FIZYCZNEJ. ZDROWIE. SPORT. REKREACJA.

KONCEPCJA EDUKACJI FIZYCZNEJ. ZDROWIE. SPORT. REKREACJA. - opinie o książce

Urszula Kierczak0
Okładka ksiązki - Metoda projektów w pracy nauczyciela wychowania fizycznego. Praktyczny przewodnik

„Metoda projektów w pracy nauczyciela wychowania fizycznego” to publikacja napisana przez nauczyciela praktyka, dla innych nauczycieli...

Urszula Kierczak0
Okładka ksiązki - Obudowa metodyczna programu wychowania fizycznego Rusz się człowieku. Klasa I szkoły podstawowej. Edukacja wczesnoszkolna: klasa I szkoły podstawowej Plan pracy: 120 scenariuszy zajęć.

Ruch daje radość, zadowolenie, odpręża, wzmacnia organizm, sprzyja ogólnemu rozwojowi fizycznemu i psychicznemu dziecka. Zajęcia wychowania fizycznego...