Komputer powstał po to, by ułatwić Ci życie, czasem jednak masz wrażenie, że ktoś złośliwy skonstruował go tylko po to, aby zszargać Ci nerwy. Jesteś przekonany, że to, co z założenia miało być proste, zostało celowo zaszyfrowane zagadkowym kodem tak, by normalny użytkownik nie był w stanie zrozumieć, co poeta miał na myśli? Jeśli czujesz, że Twoja cierpliwość zaczyna się wyczerpywać -- przybywamy Ci z odsieczą.
Oddajemy w Twoje ręce książkę napisaną prostym i zrozumiałym językiem. Znajdziesz w niej szczegółowe omówienie zagadnień związanych z budową i zasadami działania komputera osobistego. Odpowiemy na każde pytanie, które w czasie obsługi tego sprzętu mogło przyjść Ci do głowy. Praktyczne wskazówki, pomocne informacje, przejrzyście omówione działanie każdego elementu -- od momentu włączenia piekielnej machiny, aż po jej ostatnie tchnienie przed zamknięciem systemu.
Konfiguracja komputera i podłączanie sprzętu. Wnętrze komputera i jego sekrety. Dysk twardy, dyskietki, napęd DVD, karty pamięci. Komputer jako Twoje osobiste centrum multimedialne. Rodzaje monitorów, drukarek, klawiatur i myszek. Internet i kwestia bezpieczeństwa komputera... i setki innych zagadnień.Ponadto znajdziesz tu dekalogi: 10 rzeczy, które musisz mieć, i 10 niezbędnych porad eksperta komputerowego.
DODATEK SPECJALNY: powszechne błędy początkujących i sposoby ich unikania
Wydawnictwo: Septem
Data wydania: 2009-03-19
Kategoria: Poradniki
Zostań mistrzem świata w obsłudze Worda Poskramianie Worda Niby zwykły edytor tekstów -- na pierwszy rzut oka nic szczególnego. Podobno wystarczy przyswoić...
Chcę przeczytać,