Oto Franek Runtime  - skompromitowany eks-komisarz, bezduszny detektyw, ekspert poszukiwań.

Gdy komenda główna policji zostaje obrabowana, to Franek Runtime i jego niezwykłe umiejętności pozwolą schwytać winnych. W tym opowiadaniu kryminalnym dowiesz się jak korzystać z narzędzi algorytmicznych, aby rozwiązać sprawę. Franek Runtime binarnie przeszukuje łodzie przemytników, śledzi szpiegów za pomocą drzewa wyszukiwań, ucieka z więzienia dzięki przeszukiwaniu w głąb i otwiera zamki priorytetową kolejką. W towarzystwie początkującej, przemądrzałej posterunkowej Notacji i gapowatego Protokoła Skarpety (Socks) podąża tropem spiskowców za pomocą wyszukiwania pierwszy-najlepszy.

Każdy rozdział ujawnia przed nami ekscytujące zwroty akcji wraz z nowymi pomysłami na algorytmy i omówieniem ich strony technicznej.

Świetna książka dla studentów informatyki i detektywów amatorów. Komputerowy detektyw to nauka algorytmów pełna fascynujących przygód.

Informacja o autorze/ redaktorze:

Jeremy Kubica jest głównym inżynierem w Google gdzie pracuje jako ekspert od

uczenia maszynowego i  algorytmów. Ma doktorat z robotyki z Carnegie Mellon University  oraz  magistra z informatyki na Uniwersytecie Cornell. Kubica jest autorem popularnego bloga Computational Fairy Tales (Obliczeniowe bajki).

Informacje dodatkowe o Komputerowy detektyw . Algorytmiczna opowieść o przestępstwach, spiskach i obliczeniach:

Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN
Data wydania: 2017-10-10
Kategoria: Informatyczne
ISBN: 9788301195847

Kup książkę Komputerowy detektyw . Algorytmiczna opowieść o przestępstwach, spiskach i obliczeniach

Komputerowy detektyw . Algorytmiczna opowieść o przestępstwach, spiskach i obliczeniach - opinie o książce