Koki. Pokochaj słoniątko!

Zwierzęta w potrzebie to seria fabularyzowanych opowieści, których głównymi bohaterami są zwierzęta - słonik Koki, delfin Delfik, pingwin Śmiałek i szczeniaczek - Kuleczka. Publikacje to ciepłe historie, które uwrażliwiają młodych czytelników na los i krzywdę bezbronnych zwierząt. Pokazują dzieciom, że one także mają takie samo prawo do szczęśliwego życia jak ludzie i nikt nie powinien ich tego prawa pozbawiać.
Koki - to mały, sympatyczny słonik, który po śmierci matki został odnaleziony przez dwójkę dzieci. Kasia i Tomek troskliwie zajęli się słoniątkiem i dbali, by maluchowi niczego nie brakowało. Niestety podstępni kłusownicy, pod osłoną nocy, porwali słoniątko. Czy dzieciom i ich sprzymierzeńcom uda się uratować słonika? Czy Koki znajdzie ciepły i bezpieczny dom? Odpowiedzi na te pytania znajdują się w tej bogato ilustrowanej książce.

Informacje dodatkowe o Koki. Pokochaj słoniątko!:

Data wydania: 2021-12-03
Kategoria wiekowa: 6-8 lat

Tagi: Afryka kłusownicy ratowanie zwierząt pomoc wakacje ochrona zwierząt słonie

Kup książkę Koki. Pokochaj słoniątko!

Koki. Pokochaj słoniątko! - opinie o książce

Avatar użytkownika - martucha180
martucha180
Przeczytane:2023-01-12, Ocena: 5, Przeczytałam, Moje 2023,
Kuleczka. Pokochaj pieska!
Nożyńska-Demianiuk Agnieszka0
Okładka ksiązki - Kuleczka. Pokochaj pieska!

Kuleczka. Pokochaj pieska! to opowieść, której głównymi bohaterami są właśnie zwierzęta. To ciepła historia, która uwrażliwia młodych czytelników na los...

Nożyńska-Demianiuk Agnieszka0
Okładka ksiązki - Jak odpowiadać z gramatyki i stylistyki. Język polski od gimnazjum do matury. Część 2

Książka ta to dobry sposób na szybką i skuteczną powtórkę materiału gramatycznego. Adresowana jest do gimnazjalistów i licealistów, którzy chcą przyswoić...