Kocham Polskę. Bł. Ks. Jerzy Popiełuszko Męczennik za Wiarę

Mimo strachu nie zaparł się Chrystusa!

Mimo gróźb nie zdradził swego powołania!

W obliczu śmierci - dał świadectwo do końca!

,,Nie daj się zwyciężyć złu, ale zło dobrem zwyciężaj". Ta myśl św. Jana Pawła II była życiowym drogowskazem bł. ks. Jerzego Popiełuszki. Oto historia ks. Jerzego Popiełuszki - błogosławionego kapłana, niezłomnego kapelana Solidarności zamordowanego przez funkcjonariuszy UB.

Jako młody człowiek, nie bacząc na zagrożenie własnego życia, odważnie stawał po stronie wiary i nie uginał się pod groźbami ubeckich oficerów. Głosił ewangelię w czasach, gdy było to zakazane, wspierał Polaków gnębionych systemem komunistycznym, prowadził uciemiężony naród ku Jezusowi, dawał nadzieję i przeciwstawiał się złej ideologii. Wypełnił swoje powołanie do końca. Poświęcił życie w obronie wiary i katolickich wartości. Zapłacił życiem za trwanie przy Chrystusie.

Poznaj historię Jerzego Popiełuszki - zwykłego księdza, który stał się symbolem walki ze zbrodniczym systemem.

Informacje dodatkowe o Kocham Polskę. Bł. Ks. Jerzy Popiełuszko Męczennik za Wiarę:

Wydawnictwo: Rafael
Data wydania: 2023-05-08
Kategoria: Komiksy
ISBN: 9788367719308

Tagi: Dzieci od ok. 7 lat

Kup książkę Kocham Polskę. Bł. Ks. Jerzy Popiełuszko Męczennik za Wiarę

Św. Rita Moja ukochana święta, Życie, Cuda, Świadectwa, Modlitwy
Małgorzata Pabis0
Okładka ksiązki - Św. Rita Moja ukochana święta, Życie, Cuda, Świadectwa, Modlitwy

Dlaczego od tylu stuleci ta pokorna kobieta jest ukochaną świętą? Czemu zyskała całe rzesze czcicieli i poprowadziła tylu wiernych ku Chrystusowi? Co jest...

Święta siostra Faustyna Kowalska, Niezwykłe spotkania z Panem Jezusem
Małgorzata Pabis0
Okładka ksiązki - Święta siostra Faustyna Kowalska, Niezwykłe spotkania z Panem Jezusem

Święta siostra Faustyna Kowalska nazwana została Apostołką Bożego Miłosierdzia. To właśnie ją Pan Jezus osobiście wybrał, by z krakowskich Łagiewnik zaniosła...

Kalendarz adwentowy
Marta Jednachowska; Jolanta Kosowska